15 минути
15 минути
30 минути
5 порции
Най-добрите шоколадови бисквити са меки и дъвчащи отвътре и малко хрупкави отвън. Тази рецепта за бисквитки ще стане вашият нов фаворит; приготвят се бързо и лесно – дори нямате нужда от миксер!
2 чаши + 2 супени лъжици универсално брашно
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка сол
12 супени лъжици масло (1 ½ пръчици) разтопено и охладено до топло
1 чаша светлокафява захар
1/2 чаша гранулирана захар
1 голямо + 1 жълтък яйце
2 чаени лъжички ванилов екстракт
1/2 чаши полусладък шоколадов чипс (или млечен шоколад)
Разтопете маслото. Разтопете маслото за около 45 секунди в микровълновата. Искате го предимно, но не напълно разтопено. Разбъркайте с лъжица, докато се разтопи напълно и оставете маслото да се охлади напълно.
Смесете мокрите съставки. Добавете кафява захар и гранулирана захар в купа за смесване. Смесете разтопеното масло, докато стане гладко. Добавете яйцето, жълтъка и ванилията и разбъркайте, докато се смесят.
Смесете сухите съставки: брашно, сода за хляб и сол в голяма купа.
Комбинирайте. Разбъркайте заедно мокри и сухи съставки, като внимавате да не смесите прекалено тестото. Разбъркайте с шоколадов чипс. (Ако вашето бисквитено тесто е разбито твърде много, бисквитките ще бъдат по-плътни).
Печете. Загребете тестото за бисквитки и го поставете върху подготвен лист за печене. Печете на 350 градуса F за около 8-14 минути (в зависимост от размера им) или докато загубят блясъка си отгоре и току-що се стегнат. Бисквитките продължават да се готвят и ще се втвърдят, докато изстинат върху тавата за печене, така че не ги препичайте.
Да ви е сладко!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Домашни ябълкови сладки – неповторим аромат и вкус
Направете си вкусни домашни мюсли блокчета
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни