Домашни Бишкоти

Рецепта за Домашни Бишкоти

Приготвяне

Готвене

Общо

Порции

Искате ли да зарадвате децата с уникално вкусен десерт или да приготвите любимото Тирамису на вашата половинка? Ами хайде да запретваме ръкави и да започваме. Тези разкошни Домашни бишкоти се оказа, че се приготвят много лесно.Въздушни, крехки и много сладки и просто се топят в устата.

Целият процес на приготвяне на тестото се състои в разбиване на белтъци с постепенно добавяне на останалите съставки. Няма да се налага да месите и разточвате тесто.

Необходими продукти

4 яйца;

120 г захар;

140 г брашно;

1 щипка сол;

3 пак. ванилова захар.

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите Домашни бишкоти стъпка по стъпка:

Домашни Бишкоти
Домашни Бишкоти

Преди да започнете работа, включете фурната на 170 градуса. Докато се затопля, пригответе тестото.

Извадете яйцата от хладилника предварително, за да са на стайна температура.

Отделете белтъците от жълтъците и сложете белтъците в суха купа. Посолете и разбийте с миксер до твърда бяла пяна. Добавете ваниловата захар. Продължете да разбивате до твърди върхове, като постепенно добавяте захарта.

Когато захарта се разтвори напълно и масата стане гъста, добавете жълтъците и разбийте малко, само за да се смесят. Изсипете пресятото брашно на малки порции, като смесвате масата с бъркалка много внимателно отдолу нагоре.

Прехвърлете нежното ефирно тесто в сладкарски пош. Изрежете върха с ширина 1,5 см.

Домашни Бишкоти
Домашни Бишкоти

Изстискайте ленти с дължина около 10 см върху покрита с пергаментна хартия тава за печене.

Домашни Бишкоти
Домашни Бишкоти

Поръсете бишкотите с пудра захар и веднага ги сложете в предварително загрятата фурна.

Домашни Бишкоти
Домашни Бишкоти

Домашни бишкоти се пекат около 12 минути без конвекция. Бишкотите трябва леко да покафенеят.

Така приготвени ще бъдат хрупкави отвън и меки отвътре. Ако искате домашните бишкоти да са напълно твърди, извадете тавата от фурната. Когато температурата достигне 100 градуса, върнете бишкотите в изключената фурна и оставете за час. Тогава ще изсъхнат дори в средата и ще станат хрупкави и отвътре.

Домашни Бишкоти
Домашни Бишкоти

След като изстинат напълно, отделете всяка бишкота с шпатула от пергаментната хартия. Прехвърлете в чиния и можете да сервирате. Именно от тези бишкоти се приготвя добре познатият десерт „Тирамису“.

Да ви е сладко!

Вижте още
торта "Наполеон"
Домашна торта Медовик
Най-нови статии
Популярни
на горе