Рецепта за Домашни Бишкоти
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции
Искате ли да зарадвате децата с уникално вкусен десерт или да приготвите любимото Тирамису на вашата половинка? Ами хайде да запретваме ръкави и да започваме. Тези разкошни Домашни бишкоти се оказа, че се приготвят много лесно.Въздушни, крехки и много сладки и просто се топят в устата.
Целият процес на приготвяне на тестото се състои в разбиване на белтъци с постепенно добавяне на останалите съставки. Няма да се налага да месите и разточвате тесто.
Необходими продукти
4 яйца;
120 г захар;
140 г брашно;
1 щипка сол;
3 пак. ванилова захар.
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите Домашни бишкоти стъпка по стъпка:
Преди да започнете работа, включете фурната на 170 градуса. Докато се затопля, пригответе тестото.
Извадете яйцата от хладилника предварително, за да са на стайна температура.
Отделете белтъците от жълтъците и сложете белтъците в суха купа. Посолете и разбийте с миксер до твърда бяла пяна. Добавете ваниловата захар. Продължете да разбивате до твърди върхове, като постепенно добавяте захарта.
Когато захарта се разтвори напълно и масата стане гъста, добавете жълтъците и разбийте малко, само за да се смесят. Изсипете пресятото брашно на малки порции, като смесвате масата с бъркалка много внимателно отдолу нагоре.
Прехвърлете нежното ефирно тесто в сладкарски пош. Изрежете върха с ширина 1,5 см.
Изстискайте ленти с дължина около 10 см върху покрита с пергаментна хартия тава за печене.
Поръсете бишкотите с пудра захар и веднага ги сложете в предварително загрятата фурна.
Домашни бишкоти се пекат около 12 минути без конвекция. Бишкотите трябва леко да покафенеят.
Така приготвени ще бъдат хрупкави отвън и меки отвътре. Ако искате домашните бишкоти да са напълно твърди, извадете тавата от фурната. Когато температурата достигне 100 градуса, върнете бишкотите в изключената фурна и оставете за час. Тогава ще изсъхнат дори в средата и ще станат хрупкави и отвътре.
След като изстинат напълно, отделете всяка бишкота с шпатула от пергаментната хартия. Прехвърлете в чиния и можете да сервирате. Именно от тези бишкоти се приготвя добре познатият десерт „Тирамису“.
Да ви е сладко!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Домашни ябълкови сладки – неповторим аромат и вкус
Направете си вкусни домашни мюсли блокчета
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни