В купа добавете масло, което предварително извадите от хладилника, за да омекне или загрейте в микровълнова.
Добавете яйчните жълтъци и щипка сол към масата. Разтрийте съставките с вилица, за да образувате хомогенна маса.
Смесете брашното с бакпулвера и го пресейте. Добавете в купата с извара.
Замесва се тесто. Не се тревожете, ако в началото изглежда твърдо или ронливо. В процеса на месене ще стане меко. Не месете твърде дълго. Веднага след като масата се събере на топка, започнете да оформяте сладките.
Ако ще печете розички за закуска може да замесите тестото от вечерта. Перфектно се съхранява в хладилник за 3 дни.
Разточете парче тесто с дебелина 2-3 мм. Изрязват се кръгове с диаметър 5-6 см. Редят се 4 кръга, като се застъпват един върху друг.
Завийте на руло, като започнете от долния кръг.
Отрежете на две равни части с нож.
Изравнете дъното и разпръснете венчелистчетата навън. Поставете оформените розички в тава за печене, предварително коятое постлана с пергаментна хартия.
Сложете във фурната за 20 минути, като зададете температурата на 180 градуса.
Може да се наложи да оставите сладките във фурната още 2-3 минути. Веднага щом го извадите от фурната, веднага го поръсете с пудра захар. Изчакайте розичките да изстинат и едва тогава ги прехвърлете в чиния.