Имали нещо по-вкусно от домашни сладки? Днес ще ви кажем рецепта за Домашни еклери. Благодарение на тази проста рецепта напълно забравих какво представляват магазинните сладкиши. Еклерите се приготвят лесно и бързо и процесът не отнема излишни сили и нерви от вас.
Нежен кремообразен вкус и невероятно апетитно тесто са това, което прави домашните еклери особено завладяващи. Въпреки че може да изглежда трудно да направите сами еклери, всъщност това е много проста задача.
Просто трябва да научите някои тайни и съвети, които ще ви помогнат да изпечете десерт, който няма да се различава от този, сервиран в най-добрите сладкарнии.
За тестото:
Мляко – 125 милилитра;
Вода – 125 милилитра;
Захар – 1 чаена лъжичка;
Сол – половин чаена лъжичка;
Масло – 100 грама;
Брашно – 150 грама;
Яйца – 4 бр.
За крема:
200 грама масло;
225 грама кондензирано мляко;
За шоколадовата глазура:
Масло – 50 грама;
Шоколад – 100 грама.
Като начало трябва да приготвите тестото за еклери. В малка тенджера смесете млякото и водата, солта и захарта. Разбъркайте добре всички съставки и добавете меко масло.
Поставете тенджерата със съставките на умерен огън и при непрекъснато бъркане до хомогенност – маслото трябва да се разтвори напълно. Когато маслото се разтвори и масата започне да ври, веднага добавете цялото количество брашно. Получената смес трябва да се разбърква интензивно, за да се избегне образуването на бучки.
Приготвили сте тестото за еклери, което трябва да съберете на топка с дървена шпатула.
Прехвърлете готовото тесто в купа, за да се охлади малко. Когато масата се охлади достатъчно, започнете да добавяте към нея яйцата едно по едно – непрекъснато разбърквайте с миксер.
Готовото тесто трябва да е доста гъсто, но в същото време да тече на лента от лъжицата. С помощта на шпиц или пош оформете еклерите върху покрита с пергаментна хартия тава за печене
Печете еклерите на два етапа – първо гответе десерта за 5 минути при температура 240 градуса на режим на горно и долно печене. След това сменете режима на конвекция и печете при температура 200 градуса за 20 минути.
Смесете кондензираното мляко и маслото, разбийте с миксер, докато кремът стане гъст. Когато еклерите са изпечени и малко охладени, трябва да направите две дупки на дъното от различни страни. Сложете масления крем в сладкарски пош и с него напълнете еклерите.
Разтворете 100 грама шоколад и 50 грама масло на парна баня. Направете гладка глазура и залейте еклерите с шоколад.
Добър апетит!
Лесни и ефектни домашни меденки – готови само за 20 минути
Мързелива рецепта за торта „Наполеон „
Бананов хляб: за ползите от банановия хляб и как да го приготвите
Вкусен сладкиш с извара без брашно
Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни