Пандишпанена палачинка с банан

Пандишпанена палачинка с банан

Приготвяне

15 минути

Готвене

30 минути

Общо

45 минути

Порции

4-6 порции

Пандишпанена палачинка с банан: тук ще намерите рецепта за пандишпанена палачинка с банан. Този вид палачинка се различава от традиционната, която сме свикнали да си приготвяме. Но опитайте, сами ще се уверите, че и тази по нищо не отстъпва на обичайните.

Разбъркайте съставките, подредете банановите шайбички по дъното на тигана, залейте и гответе. Крайният резултат ще ви изненада – палачинка – мека, пърхава и пухкава (като прясно натрупал сняг), сладка и ароматна… Мммммм, страхотен вкус!

Рецепта за пандишпанена палачинка с банан

Пригответе необходимите продукти… Да готвим…

Необходими продукти

-2 яйца;

-1/2 по-малка ч. чаша кристална захар;

-50 мл. олио;

-200 мл. прясно мляко;

-1 по-малка чаена чаша бяло брашно;

-1 пакетче бакпулвер;

-1 пакетче ванилия;

-щипка сол;

-2 банана.

Начин на приготвяне

Ето как ще си приготвим пандишпанена палачинка с банан

пандишпанена палачинка
Пандишпанена палачинка с банан

Ще ни бъде необходима дълбока купа. Чукваме двете яйца, добавяме захарта и олиото. С помощта на миксер или метална бъркалка – бъркаме, бъркаме…, докато не получим гладка смес.

Прибавяме си прясното мляко и продължаваме да бъркаме.

пандишпанена палачинка
Пандишпанена палачинка с банан

Вземаме предварително пресятото бяло брашно с бакпулвера и щипка сол. Постепенно добавяме към течната смес. Необходимо е да бъркаме по-енергично, за да избегнем образуването на малки топчета брашно.

След като получим гладка и хомогенна смес – ще я оставим за около 10 минутки да си „почива“.

През това време ще се подготвим за следващия етап по изпълнение на рецептата за пандишпанена палачинка. Отстраняваме обелката на двата банана и ги нарязваме на шайбички.

Вземаме дълбок тиган с похлупак, който с помощта на силиконова четка, ще намажем целия с масло – дъното и стените.

След като си намаслим тигана, отгоре, върху маслото, поръсваме равномерно 2 с.л. бяла кристална захар.

пандишпанена палачинка

Върху захарта подреждаме банановите шайбички.

Пускаме котлона и слагаме тигана на огъня.

Вземаме си купата със сместа и внимателно заливаме банановата основа на пандишпанената палачинка.

пандишпанена палачинка

 

Захлупваме тигана и готвим 20 минути или в зависимост на каква температура ще изберете да готвите.

Докато чакаме палачинката си приготвяме голяма разлата чиния, с диаметър близък или равен с този на горната част на тигана.

Махаме похлупака и захлупваме с чинията, за да обърнем пандишпанената палачинка /вж. снимката/.

пандишпанена палачинка

Сега връщаме палачинката в тигана, за да се запече и от другата страна. Захлупваме и готвим още 10 минутки.

Ииии… готово, нашата уникална пандишпанена палачинка е готова. Да се насладим на този вкус.

пандишпанена палачинка

Можем да гарнираме с топка ментов сладолед, течен шоколад и всичко, което е по вкуса ви.

Добър апетит!

Съвети как да приготвите перфектните палачинки

Пандишпанена палачинка с банан Кухненска везна – използване и предимства

Вижте още
Рецепта за палачинки с грис невероятно вкусни
Рецепта за палачинки, които никога не се разкъсват какво точно трябва да се добави към тестото
бананов пай
Най-нови статии
Популярни
на горе