Лятото е времето за пресни сочни зеленчуци! Предлагаме ви да приготвите това просто, но много вкусно и необичайно ястие – тортила със сезонни зеленчуци. Сочна топла зеленчукова плънка със сирене и хрупкава тортила няма да остави никого безразличен!
За начало подготвяме всички съставки: натриваме сиренето, нарязваме зеленчуците: тиквичките и чушката на ивици, лукът на полумесеци, доматите на филийки. Задушете зеленчуците, докато омекнат. Можете да използвате прясна царевица, като я сварите в подсолена вода, можете да използвате царевица от консерва. Добавете подправките и киселото мляко, разбъркайте. Подготвителната фаза приключи.
Нека започнем да сглобяваме тортилата. Покрийте половината тортала с чеснов сос, в другата половина сложете щедро от зеленчуковата плънка, отгоре поръсете със сирене.
Тортилата се прегъва на две и се запича от двете страни в сух грил тиган, за да се получи вкусна хрупкава коричка. Разрежете тортилата на две преди сервиране. Можете да сервирате, поръсеноа с билки и с любимия си сос, въпреки че ястието се оказва доста сочно.