20 минути
40 минути
60 минути
6 порции
Първо вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците. Разделете захарта на две. Едната част изсипете при белтъците, другата оставете за жълтъците.
Разбийте белтъците, така че да станат на твърда пяна и увеличат около три пъти обема си.
Добавете половината от захарта към жълтъците и разбийте с миксер. Добавете ваниловата захар и лимоновата кора.
След това разбърквайки, добавете киселото мляко. Накрая добавете нишестето, което предварително сте смесели с бакпулвера, без да спирате да разбивате сместа.
Смесете белтъчната и жълтъчната смес, разбъркайте леко с шпатула и изсипете във форма.
Ако искате да разнообразите кекс с нишесте, добавете боровинки или други плодове. Малко преди да ги добавите към течното тесто ги оваляйте в нишесте.
Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете кекса с нишесте там и печете 40 минути.
След 40 минути, проверете кекса дали е напълно готов с клечка.
Не изваждайте готовия кекс с нишесте веднага от формата – оставете го да изстине напълно.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Кекс с лимонада – вкусен и пухкав
УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА НА БАБА
Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня