Кой не обича домашна баница? Онова ухание на препечена коричка и масло, което се носи из къщата… Днес ще ви представим една рецепта за баница на тиган. Приготвя се лесно и бързо, което е бонус в топлите летни дни. Нужно е да имате сравнително голям тиган с незалепващо покритие и по възможност капак.
Вижте как да си приготвите Баница на тиган – лесна и много вкусна
Необходими продукти:
3 броя кори за баница
2 яйца;
1/2 ч.ч. прясно мляко;
1/2 ч.ч. олио;
100 мл. газирана вода;
150-200 гр. краве сирене;
3-4 с.л. олио;
1 с.л. краве масло.
Начин на приготвяне на Баница на тиган – лесна и много вкусна
Дъното на тигана се намазва с малко от олиото.
Корите се прегъват на руло и се разрязват на тънки ленти, като всяка от тях се разлепва. Половината от нарязаните кори се разпределят в тигана.
В купа се разбиват яйцата с прясното мляко и олиото. Половината от заливката се разпределя равномерно върху корите. Поръсва се с натрошеното сирене и се залива с газираната вода. Разпределят се останалите кори и се изсипва останалата млечна заливка. Маслото се накъсва на малки парченца и се поставя върху баницата. Готви се на бавен огън до златисто. След това с помощта на капак или голяма чиния се обръща, дъното на тигана се намазва с олио и се запича от другата страна.
Добър апетит!
Вижте други интересни рецепти при нас:
Баницата с одрински кори е сочна като торта, мека като памук – 2 лесни рецепти
Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня