Създайте си вечерна рутина с 8 лесни стъпки

Създайте си вечерна рутина с 8 лесни стъпки
Добра форма

Създайте си вечерна рутина с 8 лесни стъпки

Изграждането на вечерна рутина е много важно за поддържането на тонуса, здравето и благосъстоянието. Вероятно се досещате, че трябва да е противоположна на сутрешната, за която вече говорихме. Целта тук е да си починете след тежкия ден в работата, който може да сте имали или пък просто да се погрижите за себе си.

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Ето и няколко идеи за създаване на вечерна рутина (изберете тези, които най-добре отговарят на нуждите ви):

Подгответе кожата си за вечерта

Вечерната грижа за кожата трябва да е малко по-различна от сутрешната. Заменете дневните гелове с по-плътни кремове или нощни серуми и се съсредоточете върху зоните, на които искате да обърнете повече внимание. Ако имате суха кожа, изберете хидратираща маска или използвайте ексфолиант, ако целта ви е борба със стареенето или по-светъл тен.

Подготовка за следващата сутрин

Подгответе облеклото си за следващия ден предната вечер, за да не го правите сутрин, докато бързате. Това е страхотна вечерна рутина, която задължително трябва да включите в списъка си. Също подредете работното си място. Опитайте се и да се заемете с някоя лесна задача, която иначе би трябвало да свършите на следващия ден. Измийте тенджерата, която сте поставили в мивката, за да се „накисне“, или подгответе имейл, който сте искали да изпратите на някого. Това ви позволява да зачеркнете нещо от списъка си със задачи, което може би сте избягвали. Повярвайте ни, бъдещото ви аз ще ви благодари за тази вечерна рутина.

Създайте си вечерна рутина с 8 лесни стъпки

Имайте рутинна процедура за приключване, която ви помага да заспите

Без значение какво ви помага да се отпуснете, намерете рутинна процедура и се придържайте към нея. За някои хора нищо не крещи „време е да се отпусна“ повече от миризмата на ароматни масла или включването на овлажнител – нещо в бръмченето на нежната пара с аромат на евкалипт или лавандула наистина създава релаксираща среда за страхотен сън. Можете също така да опитате да медитирате или да си вземете вана – каквото ви помага да заспите.

Оставете настрана екраните

Синята светлина от екраните може да нарушава съня ви. Няма значение дали причината е стресът, който изпитвате непосредствено преди лягане, ако довършвате работа, или за вниманието, което отделяте, докато ровите в социалните мрежи. Опитайте да четете преди лягане, вместо да използвате екраните, докато очите ви не започнат да се присвиват. Четенето е изключително полезно, така че харесайте си интересна книга и включете това във вашата вечерна рутина.

вечерна рутина

Вземете си душ

Когато си вземате душ, нямате други задължения, освен буквално да се къпете – това е нещо повече от просто почистване на тялото ви. То може да помогне и за почистването на ума ви. Независимо дали сте човек, който си взема душ сутрин или вечер, носете тази идея със себе си в ума си, докато не се фокусирате върху нищо друго, освен върху себе си.

Водете си дневник

В дългосрочен план една от най-добрите ползи от воденето на дневник е възможността да погледнете назад към различни моменти от живота си и да видите в какво пространство се намирате. Воденето на дневник е чудесна вечерна рутина, която можете да включите преди лягане. А още по-хубавото е, че тя работи и по всяко друго време на деня.

вечерна рутина

Медитирайте

Имате нужда да се успокоите за спокоен сън след натоварен ден? Опитайте, като включите бърза медитация във вашата вечерна рутина. Ако разполагате с повече време, опитайте с по-дълга медитация, фокусирана върху себе си, преди лягане, за да се настроите правилно.

Разтягане

Стречингът, както сутрин, така и вечер, е любима част от деня за мнозина То ви позволява да отделяте време не само на тялото си, но и на ума си. Сутрин стречингът е полезен за събуждане на тялото, а вечер може да помогне на тялото да се освободи от напрежението през деня. Опитайте го във всеки един момент, за да откриете какво работи най-добре за вас.

Вижте още:

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе