Тръгнете си, за да получите уважение
Любов и партньорство

Тръгнете си, за да получите уважение

Какъв е най-добрият начин да получите уважение от партньора си? Ако сте опитали всичко, за да го накарате да се чувства обичан и обгрижван, но все още нищо не се случва, може да прибегнете до нещо по-твърдо. Нима не знаете, че да си тръгнете създава уважение? Знаем, че звучи крайно, но понякога това е единственият възможен изход.  Как да стане? Продължавайте да четете по-долу и ще разберете как и защо.

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

Ето и някои причини, поради които трябва да си тръгнете, за да получите уважение:

Показва увереност

В една нещастна връзка може да се стремите към одобрението на партньора си и постоянно да търсите уверения, че всичко ще бъде наред. Жадувате да получите уважение и партньорът ви да демонстрира любовта си към вас и да обещае, че никога няма да ви изостави. Когато той все пак ви напусне, това може да е мъчително, защото имате чувството, че обичта ви не е достатъчна.

Когато обаче откажем да се поддадем на исканията на партньора си и си тръгнем след спор, ние демонстрираме своята увереност и показваме, че не се нуждаем от ничие потвърждение. Това е начин да отхвърлим опитите на партньора да манипулира емоциите ни и да изградим собствената си самоувереност.

получите уважение

Напомня на вас и на партньора ви за вашата стойност

Ако романтичната ви връзка е нездравословна, може вече да не вярвате, че ще получите уважение или признателност. Решавайки да напуснете връзката, вие демонстрирате такова към себе си. Казвате на партньора си, че се цените достатъчно, за да потърсите по-добро отношение.

Вашите гледни точки трябва да бъдат признати и вашите граници трябва да бъдат уважавани. Напускането на връзката е причина да получите уважение, което може да вдъхнови бившия ви партньор да се отнася по-добре с вас, ако се опита да се помири с вас.

получите уважение

Показва високите си стандарти

Вероятно сте се чувствали несправедливо третирани в определени моменти от връзката си, може би като че ли сте били по-малко важни за партньора си от някой друг. Това, че така и не можете да получите уважение и постоянната нужда от компромиси могат да бъдат невероятно разочароващи и да накърни самочувствието ви.

Възможно е дори да ви накара да се запитате дали партньорът ви наистина ви обича. По-важно от любовта обаче е дали той ви цени и уважава уникалните качества, които ви правят такива, каквито сте.

Ако към вас се отнасят като към втори избор, това е знак, че партньорът ви не ви цени високо и може би не вижда бъдеще с вас. Заслужавате нещо по-добро от това и трябва да си тръгнете, за да създадете по-здравословна динамика на връзката, която насърчава уважението и самоуважението. Това в крайна сметка ще ви бъде от полза в дългосрочен план и ще получите уважение, което заслужавате.

Дава ви шанс да се развивате

Прекратявайки една връзка,  освен да получите уважение, вие също така печелите личностно израстване. Оттеглянето от дадена връзка може да ви помогне да развиете самоуважение и да разберете, че е нормално понякога нещата да не се получават.

Това е зряло решение да оставите нещо, което не работи, като покажете, че не държите на безответна любов. Научавате се да приемате, че човекът, когото някога сте обичали, може вече да не е подходящ за вас, което е приемливо.

получите уважение

Позволява ви да поемете контрола върху бъдещето си

Оттеглянето може да ви даде сили, защото ви позволява да поемете отговорност за бъдещето си и да бъдете отговорни само пред себе си. Като прекратите окончателно една връзка, можете да оформите своята идентичност и да определите своя собствен път. Само така наистина ще получите уважение.

Когато партньорът ви осъзнае това, той ще разбере, че наистина имате сериозни намерения. Ако не е сериозен по отношение на връзката, това ще го предупреди да не си играе повече с вас.

Поставя граници

Оттеглянето от нездравословна връзка може да установи лични стандарти и граници, което допринася за усещането за сила. Това помага да се създаде чувство за сигурност и да получите уважение от страна на другите, които ще се възхищават на способността ви да напуснете токсичната ситуация.

Вследствие на това ще се почувствате по-силни като личност. Като поставяте ясни граници, можете по-добре да разберете къде да сложите чертата и на допустимите неща в отношенията с партньора си, без да се налага да го питате. Това може да внесе вътрешен мир в отношенията ви със самите вас.

Вижте още:

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе