Освежете дома си за пролетта само за ден със 7 стъпки

Освежете дома си за пролетта само за ден със 7 стъпки
Идеи за дома

Освежете дома си за пролетта само за ден със 7 стъпки

Вероятно вече сте запознати с пролетното почистване на дома си и колко досадно понякога може да бъде то. Почистването на помещенията след зимата е необходимо зло, но началото на пролетта не е свързано само с търкане и чистене. Съществуват множество възможности за пролетно освежаване на дома, които надхвърлят обикновеното почистване. Можете лесно да освежите пространството си за сезона само за един ден – и ние събрахме най-добрите начини да направите точно това.

С настъпването на пролетта тези лесни съвети и трикове ще накарат дома ви да се почувства отново като нов за по-малко от 24 часа. Независимо дали търсите свежо вдъхновение за всекидневната, идеи за пролетен декор или хитрини за разчистване и организиране, когато сте притиснати от времето, ние сме ви подготвили.

infomax-logo-50-15-HW Лолита, любимата на Григор Димитров, стана готвачка

infomax-logo-50-15-HW Царската внучка Мафалда – българската перла в испанската корона

Ето няколко начина, по които можете да освежите дома си за пролетта само с няколко прости стъпки:

Пренаредете дневната

В дневната вероятно се извършва най-много действия в един дом, което може да я накара да се почувства доста бързо износена. Въпреки това, с малко просто пренареждане може да освежите дома си, по начина, от който се нуждаете. Преместете диваните или столовете, подменете възглавниците и одеялата от друга стая или сменете картините на стената. Простата промяна на подредбата може да накара стаята да се почувства отново свежа. А и освен това ще махнете паяжините по ъглите, които вероятно така и не сте видели.

Подменете декорацията на масата

Може да не отделяте време да обновявате редовно покривката за маса или подложките за маса. Но пролетта е чудесна възможност да ги смените със свежи шарки и ярки цветове. Отървете се от тъмните, мрачни цветове и вместо това заложете на пастелни, бели нюанси или ярки цветни тонове. Тези цветове не само се съчетават добре със сезона, но и с тях ще внесете малко яркост в дома си.

Купете си ново растение или свежи цветя

Нищо не крещи „пролет“ така, както пренасянето на природата вътре в дома си. Добавянето на зеленина в пространството ви има куп ползи и няма грешен начин да го направите. Дали ще инвестирате в стайно растение или букет свежи цветя, зависи изцяло от вас. И в двата случая определено ще почувствате пролетните вибрации в дома си.

Сменете чаршафите и завивките си

Простата смяна на чаршафите и завивките е един от най-лесните начини да освежите спалнята си за пролетта. А ако наистина искате да се докоснете до духа на сезона, заложете на светли, ярки цветове или флорални мотиви. И тук не говорим просто да смените спалното си бельо, знаем, че го правите редовно. Просто добавете още един нов и свеж комплект към него.

дома си

Разчистете проблемните зони в дома си

Склонни сме да излизаме и да се движим повече през топлото време, а никой не иска да се прибере вкъщи в неорганизирано и разхвърляно пространство. Погледнете областите, които са склонни бързо да стават разхвърляни. Това може да са масичка за кафе, кухненски плот, бюро и т.н. След това ги разчистете. С това лесно освежаване на дома си ще започнете пролетта с правилната настройка.

Поиграйте си с осветлението

Осветлението е още една възможност бързо да освежите дома си за пролетта. С увеличаването на продължителността на дните се опитайте да увеличите и максимално естествената светлина във всяка стая. За целта не се страхувайте да променяте разположението на подовите или настолните лампи или да сменяте абажурите. Вечер заложете на стенни аплици или свещи, за да внесете топла атмосфера.

дома си

Добавете цветни тонове

Ако притежавате мрачен декор, сега е моментът да го промените изцяло. Може да сложите нови възглавници на дивана или пък декоративни предмети като вази и произведения на изкуството. Няколко цветни акцента ще направят дома ви по-весел и в крак с новия сезон, а вие определено ще се почувствате по-добре.

дома си

Вижте още:

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе