Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад
Здраве и красота

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

Спа терапии и процедури са били използвани още от древни времена. Те са много полезни, приятни и релаксиращи. Спа се свързва с водолечение или балнеотерапия. Чрез водата древните хора лекували много заболявания.

Чудодейното действие на минералните извори било познато в Египет, Рим, Гърция, Япония и други страни от Запада Европа.

Има две версии за произхода на думата „спа“. Едната е, че произлиза от името на град Спа в Белгия, а другата, че „спа“ е акроним от латинската фраза „Salus Per Aquam“ или „Здраве чрез вода“.

Още древните римляни са познавали лековитите качества на водата. Като доказателство за това са откритите останки от римски терми и по нашите земи. В Кюстендил, Хисар, Варна се намират останки от такива антични терми.

Спа процедури се развивали около места с естествени извори на минерална вода.

Постепенно ходенето на спа ппроцедури и правенето на спа терапии става популярно и модерно навсякъде по света. Днес има много спа хотели, които предлагат луксозни спа процедури, а също има и специални спа центрове, които може да посетите. Нищо не може да замени удоволствието и емоционалното преживяване на една спа терапия.

Съвременният човек предпочита спа не само заради здравословния ефект на водата, а заради релакс, спокойствие, удоволствие, отмора за сетивата и приятни преживявания.

Има различни лечебни, възстановяващи и релакс спа терапии както за лице , така и за тяло.

Днес може да чуете не само за обикновен масаж, а за ароматотерапевтичен масаж.

Спа терапиите с шоколад, с кафе, с мед, с кокос, с цитрус ще ви пренасат в един вълшебен свят без умора и стрес.

СПА у дома срещу стрес и умора

9 ползи от масажа, които може би не знаете

5 важни тайни за пълно отпускане и релакс

Ето кои са 3 най- вълшебни спа терапии:

Терапия с шоколад

Защо с шоколад?

Обичате да хапвате шоклад във всичките му видове. Радвате се на аромата и вкуса му. Но той може да ви зарадва и с един незабравим отпускащ масаж.

Шоколадовите терапии са голям хит в Европа от няколко години. В тях се използват специални продукти с екстракт от какао, които карат кожата да изглежда млада, гладка, нежна, в отличен вид. Съставките на какаото имат свойство да забавят процесите на стареене на кожата.

Терапията с шоколад включва: първоначална подготовка на тялото, намазване с шоколад, увиване с фолио и затопляне. Продължителност от половин час, измиване само с вода и масаж на цялото тяло. За финал може да изпиете чаша топъл шоколад или чаша вино.

Масажът с шоколад активира производството на „хормона на щастието“, намалява болката и предизвиква чувство на пълно щастие.

Може да си направите и други спа терапии като маска за лице с шоколад или почистване на лицето с шоколад.

Терапия „Шоколад“ може да си направите и в къщи като закупите специални продукти, в които е добре да има натурални частици кафе, какаово масло; какаов прах, зехтин, витамин Е.

Опитайте една шоколадова терапия, за да зарадвате душата и тялото си.

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

Терапия с кафе

Кафето е уникална напитка, но и изключителен продукт за спа процедури.

Това, което се предлага в спа центровете на основата на кафе са: масажи, пилинг маски, пилинг на тялото с кафе, антицелулитен масаж, апликации с кафе и шоколад, детокс апликация на гърба с мед и кафе, Anti-age терапия с кафе.

Кофеинът, който се съдържа в кафето, е основна съставка на спа терапии против целулит. Кафето има абразивна основа и с него лесно се правят пилинг маски и масажи. То премахва горния слой на клетките на кожата и затова се счита, че може да намали целулита. Също така, специалисти смятат, че масаж с кафе изгаря излишните мазнини, затова помага и в борбата срещ килограмите. Кара тялото да изглежда здраво, стегнато и по-слабо. Кафето премахва токсините под кожата, тъмните кръгове под очите, хидратира кожата, стяга мускулите, подобрява тена, успокоява възпаленията.

Масажът с шоколад включва: класически, цялостен масаж, начало с нанасяне на ексфолиант с кафе, нанасяне на плътна маска с шоколад и последващ масаж. Създава се приятно усещане за комфорт.

Такива спа терапии с кафе може да направите в къщи като използвате натуралната утайка от сурешното ви кафе.

Опитайте една спа терапия с кафе, за да зарадвате всичките си сетива.

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

Терапия с цитруси

Цитрусите се ползват не само за храна, но могат да тонизират кожата и тялото на човека.

Ако искате да се чувствате свежи, да ухаете цял ден на лимон и портокал, направете един тонизиращ масаж с цитруси. Цитрусовите масла ухаят прекрасно и действат благотворно на психиката.

Освежаваща спа терапия с цитруси включва масаж с портокал, лимон или мандарина.

Масажът има мощно тонизиращо и освежаващо действие. Включените етеричните масла от цитруси в добавка на мента и витамин С, осигуряват отлично пречистване и стягане на кожата. Няма изсушаване, а само свеж ефект. Зареждате се с енергия за целия ден, ухаете на плодови аромати и се радвате на живота.

Други енергизиращи масажи са тези, които използват натурални масла от гроздови семки, градински чай, жасмин и роза.

Тези масажи не само енергизират, но и пречистват физически и духовно организма. Подобряват функциите на тялото и го тонизират.

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

Ароматотерапията и масажът премахват умората, зареждат ви с положителни емоции и добро настроение.

Опитайте една спа терапия с цитруси, за да усетите ефекта на плодовите аромати и етерични масла.

Днес почти всички хора правят спа терапии, за да подобрят здравето си, да се подмладят, да релаксират или да преживеят едни прекрасни мигове.

infomax-logo-50-15-HWTikTok въвежда дневно ограничение за непълнолетните потребители

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе