"Палачинки" от тиквички
Идеи за дома

„Палачинки“ от тиквички

Рецепта за „Палачинки“ от тиквички. Скъпи приятели, днес споделяме с вас една много лесна рецепта с основен продукт – тиквички. През лятото, в комбинация с други зеленчуци, се получават много вкусни ястия.

ТУЧЕНИЦА-плевелът чудо! Отлична ХРАНА за целия организъм! (Рецепти за готвене) 

„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово! 

УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА ❤НА БАБА ❤ 

❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко! 

Настъпи сезонът на тиквичките, а ястията от тях винаги са леки, защото те са нискокалоричен продукт.

„Палачинки“ от тиквички – рецепта.

Необходими  продукти:

– тиквички – 2 бр. (около 400 гр.);

– моркови – 1 бр.;

– яйца – 3 бр.;

– твърдо сирене или кашкавал – 70 гр.;

– брашно – 3 с.л.;

– сол на вкус;

– черен пипер на вкус.

*Забележка: Можете да използвате не само млади тиквички. Ако решите да използвате по-стари, само трябва ги обелите и да почистите семето.

„Палачинки“ от тиквички – Начин на приготвяне:

Вземете двата броя тиквички или 400 гр., измийте ги добре и почистете стъблото. Ако са млади, не е нужно да им отстранявате обвивката, защото е достатъчно нежна.

Настъргайте тиквичките с помощта на едро ренде. Изстискайте, за да отстраните излишната вода. Прехвърлете суровината в дълбока купа.

Вземете морковите. Почистете ги добре. Тях, също, минете през едрото ренде и добавете към настърганите тиквичките.

След това настържете твърдото сирене или кашкавала и прехвърлете при зеленчуците.

Разбийте яйцата. Добавете сол и черен пипер по ваш вкус. След това добавете брашното и разбъркайте добре. Бъркайте до получаване на гладка смес.

"Палачинки" от тиквички

В подходящ тиган сложете малко растителна мазнина. Загрейте.

С помощта на супена лъжица вземете от зеленчуковата смес и поставете в тигана. Гответе на силен огън от двете страни до златисто кафяво.

"Палачинки" от тиквички

Веднага щом „палачинките“ от тиквички добият златист цвят, покрийте тигана с капак, намалете котлона до минимум и ги оставете да се готвят за около 3-4 минути до готовност.

Поставете готовите „палачинки“ върху лист кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Лесно, бързо и най-важното – лека храна за храносмилателната система. Препоръчително е да ги консумирате, докато са топли, така че сиренето или кашкавала да не се втвърди.

Ако обичате чесън, можете да подправите с няколко скилидки или пресен. По ваш вкус добавете пресен копър и пресен магданоз.

Добър апетит!

Споделете в коментарите, ако ви е харесала рецептата.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе