Рецепта за „Палачинки“ от тиквички. Скъпи приятели, днес споделяме с вас една много лесна рецепта с основен продукт – тиквички. През лятото, в комбинация с други зеленчуци, се получават много вкусни ястия.
ТУЧЕНИЦА-плевелът чудо! Отлична ХРАНА за целия организъм! (Рецепти за готвене)
„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!
УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА ❤НА БАБА ❤
❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко!
Настъпи сезонът на тиквичките, а ястията от тях винаги са леки, защото те са нискокалоричен продукт.
„Палачинки“ от тиквички – рецепта.
Необходими продукти:
– тиквички – 2 бр. (около 400 гр.);
– моркови – 1 бр.;
– яйца – 3 бр.;
– твърдо сирене или кашкавал – 70 гр.;
– брашно – 3 с.л.;
– сол на вкус;
– черен пипер на вкус.
*Забележка: Можете да използвате не само млади тиквички. Ако решите да използвате по-стари, само трябва ги обелите и да почистите семето.
„Палачинки“ от тиквички – Начин на приготвяне:
Вземете двата броя тиквички или 400 гр., измийте ги добре и почистете стъблото. Ако са млади, не е нужно да им отстранявате обвивката, защото е достатъчно нежна.
Настъргайте тиквичките с помощта на едро ренде. Изстискайте, за да отстраните излишната вода. Прехвърлете суровината в дълбока купа.
Вземете морковите. Почистете ги добре. Тях, също, минете през едрото ренде и добавете към настърганите тиквичките.
След това настържете твърдото сирене или кашкавала и прехвърлете при зеленчуците.
Разбийте яйцата. Добавете сол и черен пипер по ваш вкус. След това добавете брашното и разбъркайте добре. Бъркайте до получаване на гладка смес.
В подходящ тиган сложете малко растителна мазнина. Загрейте.
С помощта на супена лъжица вземете от зеленчуковата смес и поставете в тигана. Гответе на силен огън от двете страни до златисто кафяво.
Веднага щом „палачинките“ от тиквички добият златист цвят, покрийте тигана с капак, намалете котлона до минимум и ги оставете да се готвят за около 3-4 минути до готовност.
Поставете готовите „палачинки“ върху лист кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Лесно, бързо и най-важното – лека храна за храносмилателната система. Препоръчително е да ги консумирате, докато са топли, така че сиренето или кашкавала да не се втвърди.
Ако обичате чесън, можете да подправите с няколко скилидки или пресен. По ваш вкус добавете пресен копър и пресен магданоз.
Добър апетит!
Споделете в коментарите, ако ви е харесала рецептата.