„Влюбването е чудесно, но да си влюбен е бедствие.“ – Марио Пузо

„Влюбването е чудесно, но да си влюбен е бедствие.“ – Марио Пузо
Любов и партньорство

„Влюбването е чудесно, но да си влюбен е бедствие.“ – Марио Пузо

Да се влюбиш е прекрасно. Но само понякога. Любовта не е съвършена. И тя също има своите недостатъци. Недостатъци, които понякога възпрепятстват нашия живот и ни карат да бъде по-малко продуктивни и активни. Любовта те кара да се замислиш. Любовта ти показва колко зависим си от другия човек. И как допускаш щастието ти да зависи от него. Не, ти не го искаш, но е невъзможно да се съпротивляваш. Защото си влюбен. А когато си влюбен не мислиш трезво. И позволяваш на друг човек да разполага с живота ти. И да прави каквото си поиска. Но внимавай! Защото не всички са доброжелатели. Някои любови просто взимат всичко от теб. Грабят с пълни шепи и никога не дават.

Да, любовта има и дефекти. И често те се отразяват на нас самите. Защото сме способни толкова силно да се влюбим в някого, че бихме позволили тази любов да ни унищожи. Но струва ли си?

Представяме ви недостатъците на влюбването.

Разбитото сърце

Там където има любов – има и болка. Невъзможно е да съществува едното без другото. Когато се влюбиш, поемаш риск. Риск да бъдеш наранен и предаден. Риск да позволиш на някой да си играе с чувствата ти и в момент, когато най-малко очакваш да разбие сърцето ти на малки парченца. А веднъж разбито сърце, никога не може да зарасне напълно. Все ще има пукнатини. Все ще има съмнения. Страх, отново да не бъде разбито. Защото си мислиш, че втори път не би го преживял. Но знаеш ли какво? Има любови, които си струват. Колкото и да боли.

Загуба на свобода

Един от недостатъците на влюбването е загубата на свобода. Да, някои от вас може и да не се съгласят с това, но не може да отречем, че когато се обвържеш сериозно, губиш частица от свободата си. Ти вече не си напълно свободен и независим, както преди. Връзката, в която ще си, ще изисква много компромиси и пренебрегване на себе си. Прекрасно е да имаш партньор до себе си, който да ти помага във всичко.

Но понякога цената за това удоволствие е твърде скъпа, а повече не можем да я платим. Или може би не сме готови за това? Кой би искал да се сбогува със свободата си, която е толкова сладка? Но твърде често тази свобода се превръща в самота, когато всяка вечер си лягаш сама. А вие какво мислите?

Драма

Дори и в най-балансираните и спокойни отношения, място може да намери и драмата. Всъщност, задължително ще го направи. Не съществува любов без драма. За съжаление, грешката, която допускат повечето двойки е, че драматизират дори за дребнави неща, които трябва да подминават. Но страхът от това, че може да загубиш любимия човек замъглява твоето съзнание и правиш неща, за които после съжаляваш. Обикновено жените са тези, които създават драмите в отношенията. Може би винаги остават неразбрани от своите мъже. Единственото оръжие срещу драмата е доверието и искрените разговори. Но не всеки е способен на тях, нали?

Загуба на амбиция

Един от недостатъците на влюбването е, когато се влюбиш толкова силно в някого, че всичко друго губи своя смисъл. И така бавно се отказваш от мечтите, които си имал от дете. Зарязваш целите си, до които беше толкова близо. Защото „твоят любим“ е целия ти свят. И нищо друго няма значение. Но това е грешка. Въпреки любовта, не бива да позволяваме тя да ни отклонява от собствените си цели и амбиции. Защото в крайна сметка кариерата не би те предала, но любовта на живота ти – би.

Пренебрегване на семейството и приятелите

Доста често срещано е, когато се обвържеш сериозно с някого да забравиш за своите приятели и своето семейство. С всеки изминал ден ти ставаш все по-зает за тях, докато не усетиш как неусетно си се отдалечил от хората, които са били най-близки с теб. И започват да ти липсват, но не са ти толкова обидени, че си ги пренебрегнал и е малко вероятно отново да бъдете в същите добри отношения, както преди.

Любовта е прекрасно чувство, но не бива да се отдаваме изцяло на нея. В крайна сметка доверие може да имаме само и единствено на себе си. Никога не знаем кога нашият партньор ще реши, че вече не ни обича. И току виж си е тръгнал от нас. А до вчера ни се е обяснявал в любов. Кофти, нали?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе