Смисълът на връзката е щастието, което си подарявате взаимно всеки ден

Смисълът на връзката е щастието, което си подарявате взаимно всеки ден
Любов и партньорство

Смисълът на връзката е щастието, което си подарявате взаимно всеки ден

Какво може да ти даде една връзка? На първо място – щастие. Защото, разбира се то е и нейният смисъл. В една връзка трябва да сме щастливи, а не обратното. Ако човекът до нас ни кара да се чувстваме тъжни и нещастни, то тогава какъв е смисълът да сме с него?

Мъжете трудно показват емоции. Те са склонни до последно да мълчат, дори и когато не са щастливи. Няма да го кажат никога на глас. Но пък ще се издадат с поведението си. Защото мъжете също заслужават да бъдат щастливи в една връзка. Също като жените. Жената трябва да дава на своя партньор щастие, грижа и любов. Но дали са достатъчно условие той да се чувства щастлив?

Ето какво издава мъжа, когато не е щастлив във връзката си.

Не е привързан вече

И това се случва. Да, неочаквано е. Да, неприятно е. Но понякога животът ни сервира ястия, които дори и да не харесваме, трябва да ги опитаме. Привързаността няма нищо общо с любовта, която изпитваш към един човек. И винаги си личи, когато я има и още повече, когато отсъства. Ако той не иска да прекарва повечето си време със своята приятелка, това е ясен знак, че вече не е привързан към нея. И щастието от връзката бавно си отива.

Чувства се депресиран, когато е с нея

Не искаме да си представим какво може да изпита една жена, когато разбере, че мъжът, в когото е влюбена се чувства депресиран, когато е с нея. Да, доста неприятно усещане. Но ако той изпитва подобни неприятни емоции, твърде вероятно е да не е щастлив с теб и да иска да се разделите. Неговата депресия може да се дължи и на редица други фактори, затова не трябва да се избързва със заключенията.

Време е да свалите картите на масата и да поговорите открито и искрено. Няма място за сърдене и търсене на виновни. Не може да виниш някого, че вече е спрял да те обича, нали?

Излиза с други жени

Ако той започне да излиза повече с други жени, независимо дали става въпрос за негова колежка или приятелка, тогава нещата не вървят към добре. На нито една жена няма да ѝ бъде приятно приятелят ѝ да отделя повече време за чуждите, вместо за нея. Но защо го прави? Какво го кара да предпочете тяхната компания пред тази на неговото гадже? Може би тя вече не го прави щастлив, но това ли е начинът?

Комуникацията се разпада

Невъзможно е при проблеми във връзката да не се засегне комуникацията, която е ключът към здравите отношения. И ако в началото на връзката ви сте имали прекрасна и безпроблемна комуникация, но с времето тя става все по-трудно и рядка между вас, е много вероятно скоро да бъдете „просто познати с общи спомени“, както се казва.

Всеки път, когато се виждате и двамата мълчите. Не казвате нито дума, сякаш пред вас стои напълно непознат човек. Къде сгрешихте? Защо допуснахте да се случи това? И поправимо ли е то? Всъщност нещата между вас могат да се оправят, но стига и двамата да го желаете еднакво. Ако той не е щастлив с теб, ще си проличи и в желанието, с което подхожда към тази задача.

Липса на ентусиазъм и усмивки

Онова весело и лъчезарно момче, в което се влюби, вече няма и следа от него. Сега си с мъж, който е забравил как да се усмихва и изглежда толкова отчаян. Възможно е това да е така, защото той вече да не е щастлив с теб. Но е възможно и да има проблеми, които не иска да ти сподели, за да не те притеснява. Той е единствения, който може да отговори дали го правиш щастлив или е нещастен във връзката си с теб.

 

Има моменти, когато една жена колкото и да дава от себе си за негово щастие, не се получава. Може би, защото той не иска това от нея. Не я чувства като негова сродна душа. Не е правилната за него.  Но ако не си щастлив в една връзка – по-добре си тръгни от нея. Така ще спасиш не само себе си, но и своя партньор. В противен случай, ако останеш във връзка, която ти носи само и единствено тъга и болка, обричаш и двама ви на нещастие.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе