Скъпи приятели ❤, усещате ли как отлетяха две седмици от декември, а до Нова година остават броени дни?
Предпразничната суматоха набира сила и за да не се чудите какво да сготвите за новогодишната трапеза, споделяме с вас рецепти за две салати.
Тези две прости рецепти за вкусни салати, които отлично ще се впишат в новогодишното ви меню.
Салатите имат съвсем различни вкусове и съставки, но ще ви харесат.
Съвет: Как да сварите пилешкото месо, така че да е вкусно, сочно и ароматно, а не сухо?
Пуснете пилешкото месо във вряща вода. Благодарение на горещата вода, протеините се събират на повърхността на парчето месо и „запечатват“ всички сокове. След това посолете със сол.
❤Рецепта за салата # 1.
Необходими продукти:
– пилешко филе – 300 гр.;
– ананас от консерва – 300 гр.;
– ориз – 150 гр.;
– царевица – 1 консерва (340гр.);
– сол на вкус;
– майонеза;
– зелен лук – за декорация.
Начин на приготвяне:
В подсолена вода сварете пилешкото филе, оставете да изстине и нарежете на малки кубчета. Консервираните шайби ананас също нарежете на малки парченца.
В подходяща купа смесете всички съставки: филето, ананаса, предварително сварения ориз и консервираната царевица.
Посолете на вкус и отново разбъркайте.
Сега добавете майонезата, разбъркайте, заравнете повърхността на салатата с помощта на лъжица и поръсете с нарязания зелен лук или друг вид зеленина.
Вкусна, сочна и хранителна… Салатата е готова!
Можете да сервирате на малки порции.
❤Рецепта за салата # 2.
Необходими продукти:
– пилешко филе – 300 гр.;
– червено цвекло – 250 гр.;
– фасул от консерва – 250 гр.;
– кисели краставички – 150 гр.;
– лук – 150 гр.;
– масло – за запържване на лука;
– сол на вкус;
– майонеза;
– зелен лук – за декорация.
Начин на приготвяне:
И тази салата е от категорията лесни за приготвяне и с отличен вкус. Подходяща, както за ежедневна консумация, така и за празничната трапеза.
Сварете пилешкото филе. Оставете напълно да изстине. Нарежете на малки кубчета.
Сварете или запечете червеното цвекло и го нарежете на лентички.
Нарежете лука на полумесеци и го запържете в маслото до златисто кафяво.
Нарежете перата на зеленият лук.
Нарежете на ивички киселите краставички.
В дълбока купа смесете всички съставки на салата: пилешко месо, цвеклото, лука и зеления лук, краставичките и консервирания фасул (може да използвате бял, шарен или червен).
Посолете на вкус и добавете майонезата.
За финал…
Разбъркайте добре иии, воаля, салатата е готова!
Необичайна комбинация от съставки със страхотен вкус!