По-добре сама, отколкото зле придружена Защото той никога няма да се промени

По-добре сама, отколкото зле придружена Защото той никога няма да се промени
Любов и партньорство

По-добре сама, отколкото зле придружена Защото той никога няма да се промени

Не е клише. Обичаш го. Не може да си представиш живота без присъствието му. Но нямаш повече сили да си с човек, като него. Измори се. На финалната права си. Да го зарежеш. И да продължиш напред. Сама. Казват, че когато човек е влюбен, той се преобразява. И най-големият звяр би се превърнал в миловидно котенце, когато се почувства обичан. Но практиката показва друго. Животът не е такъв, какъвто си го представя, когато беше на 15 години. Днес, ти не само си възрастен и зрял човек, но и мислиш като такъв. Той няма да се промени, мила. Не го интересува колко красива, мила и всеотдайна си.

Няма значение колко голямо е сърцето ти. Не се нуждае от любовта ти и поведението му го показва. Не прави нищо, за да те задържи. Напротив. Той не пропуска момент, в който да не те кара да се чувстваш тъжна. Какво може да направиш, освен да го напуснеш? Тръгни си. Колкото по-рано, толкова по-добре. „Ще се промени ли някога?“ – питаш се ти. Не, скъпа моя. Няма. Но все пак, ако все още таиш надежда, че може би ще го направи, ние ще ти помогнем да разбереш истината.

Представяме ти знаците, които показват, че той никога няма да се промени. Запомни ги. И следващия път, когато се прояви някои от тези признаци –  сложи край. За твое добро.

Прекъсва разговорите

Всеки път, когато се опитваш да му помогнеш и засегнеш тема, която задължително трябва да обсъдите и засяга и двама ви, той свива рамене и отказва да разговаря с теб. Според него, твоята цел е да го контролираш, а той няма да допусне това да се случи. Виждаш, че той има толкова много проблеми и искаш да му помогнеш и да ги разреши, но той не ти позволява. Отблъсква те и дори те нагрубява. Мислиш ли, че това някога ще спре?

Той няма да се промени за теб

Няма значение, че те наранява. Той иска да го приемеш такъв, какъвто е. В никакъв случай не би се променил, най-малко пък за теб. Да, вярно е, че трябва да приемаме хората с техните недостатъци и да ги обичаме, въпреки тях, но тук не става дума за несъвършенствата. Когато един човек се държи зле с теб и не спира да те наранява, трябва да поработи върху емоциите и чувствата ти. Ти не си длъжна да търпиш подобно отношение. И колкото по-рано разбереш това, толкова по-добре е за теб.

Прави се на жертва

Хитър начин да прехвърлиш вината на другия – ти да се изкараш жертвата. Манипулирането е присъщо за този тип мъже. Каквото и да направи, той ще ти внуши чувство за вино и накрая ти ще си тази, която ще иска извинение. Но защо? Той е готов да те обвини за неговите проблеми и дори да каже, че ти си проблема. Как би се почувствала ако ти си причината за неговото нещастие? О, стига! Наистина ли мислиш, че е така?

Той те напада

Когато посочиш грешките му, той няма да изпита никаква вина, напротив. Ще ти се ядоса още повече. В краен случай, ако все пак е останала малко съвест в него, може би ще си вземе поука и няма да бърза да те нападне. Ще приеме, че проблемът е в него и ще иска да разбере повече за твоите чувства. Искрено се надяваме това да се случи, но ако не осъзнае, какво ти причинява, никога не е късно да си тръгнеш от него.

Не се разкайва искрено

В никакъв случай не трябва да те успокоява това, че той ти се извинява. Мислиш ли, че тези хора съжаляват за нещо? Самият факт, че поведението му се повтаря и потретя говори достатъчно. Когато един човек се разкайва истински, винаги личи. Той ще се старае да се промени, за да не те нарани отново. Не би допуснал неговото поведение да повлия на отношенията ви и връзката ви да приключи по този начин. Наблюдавай промяната му в поведението и ако има такава, може би е останала някаква надежда за промяна.

Интересува се единствено от себе си

Пълен егоист. Голям късмет. Той не само се държи грубо с теб, но и мисли само за себе си. Е, това е напълно логично, предвид поведението му. Забелязваш ли в разговорите ви, колко често казва „аз“, а не „ние“? Тоест… Е, сама се досещаш какво! Всичко се опира до това, какво харесва и какво обича да прави. И напълно забравя за теб и твоите чувства. Или може би просто не го интересуват. За съжаление тези хора не се променят. Никога. Може би има и такива случаи, но много рядко. И вместо да чакаш чудо, просто събери смелост и смелост. Не може да съсипваш психиката и живота си с токсични хора, какъвто е той. И помни – по-добре сама, отколкото зле придружена.

Tagged , , , , , , , ,
на горе