Как да си направите домашни маски за блестящ тен (рецепти)

Как да си направите домашни маски за блестящ тен (рецепти)
Здраве и красота

Как да си направите домашни маски за блестящ тен (рецепти)

Дали от възрастта или след атаките на парещото слънце, пигментните петна ни състаряват и ни карат да се чувстваме неуютно в собствената си кожа. Модерната козметика предлага варианти за премахването им, но за тях най-често трябва да се бръкнем дълбоко в джоба. На помощ идват старите изпитани рецепти за домашни маски. Маските се нанасят на плътен слой, върху тях може да сложите топла влажна кърпа. Най-добре е да полегнете за 15-ина минути, след това изплакнете добре лицето с хладка вода и нанесете обичайния си крем.

С чушки

Настържете много ситно една червена сладка чушка, като се стараете да запазите максимално от сока и. После нанесете сместа върху лицето.

С магданоз и мед

Смелете в блендера връзка магданоз без дръжките, смесете 2 с.л. от смления магданоз с 2 с.л. течен (незахаросан) мед и 2 с.л. лимонов сок.  Магданозът и лимоновият сок са едни от най-ефикасните избелващи средства, които могат да ви спестят дори избелване с лазер.

С лимонов сок и мая

25 г мая се смесват с 1 ч.л. лимонов сок и 1 ч.л. прясно мляко. Тази маска се препоръчва дори за бели пигментни петна.

С краставица

Краставицата е също незаменим продукт за избелване. Настържете я много ситно и смесете с подхранващи съставки – зехтин, лимонов сок или дневния ви крем. Пропорцията е 3 с.л. настъргана краставица към 1 с.л. друга съставка по избор.

Със сок от лук

Една с.л. сок от лук се смесва с 1 с.л. течен мед (за суха кожа) или с 1 с.л. 6%-ен оцет (за мазна кожа).

От хрян

Настържете много ситно хрян (1 с.л.) и смесете с 1 с.л. настъргана зелена ябълка.

Картофена маска

Настъжете ситно един суров картоф, вземете 2 с.л. от него и смесете с 5 капки зехтин, 1 с.л. прясно мляко и 1 ч.л. бадемови трици.

Морковена

Една с.л. настърган морков се смесва с 1 с.л. сметана и 1 жълтък.

С кисело мляко

Две с.л. високо маслено кисело мляко (още по-добре домашно заквасено) се свесва с 1 ч.л. лимонов сок и няколко капки зехтин.

Tagged , , ,
на горе