9 рецепти за супи: богати на вкус и аромат

9 рецепти за супи-богати на вкус и аромат
Идеи за дома

9 рецепти за супи: богати на вкус и аромат

9 рецепти за супи – богати на вкус и аромат, винаги и по всяко вдреме на годината подходящи за трапезата. 9 рецепти за супи – невероятно вкусно, питателно, а кухнята се изпълва с неповторим аромат на подправки и зеленчуци.

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Здравословна супа от червена леща с куркума

9 рецепти за супи

Която и от 9 рецепти за супи да изберете, няма да сгрешите, дори ако решите да сервирате на вашите специални гости. Толкова вкусно с аромат на чубрица, пресен копър, магданоз, зеленчуци…

9 рецепти за супи – Първата позиция е за любимата ни пилешка супа – рецепта

9 рецепти за супи - пилешка супа
Рецепта за пилешка супа

Необходими продукти:

-пилешко месо;

-1 глава лук;

-2 моркова със средна големина;

-5-6 картофа със средна големина;

-фиде;

-2 жълтъка;

-150-200 гр. кисело мляко;

-сокът на 1/2 лимон;

-сол;

-черен пипер;

-чубрица;

-пресен магданоз;

-растителна мазнина.

Начин на приготвяне:

Нарязваме си на дребно лука и морковите. Наливаме си растителна мазнина на дъното на съда, в който ще готвим супата. Слагаме на котлона да се затопли. Веднага добавяме наситненият зеленчук и бъркаме, докато мазнината не се оцвети в светло оранжево.

Почистваме картофите, които ще нарежем на ситни кубета. Прибавяме ги към супата, заедно с наситненото предварително сварено пилешко месо.

Постепенно прибавяме подправките.

Оставяме пилешката супа да ври, докато картофените кубчета се сварят добре.

Прибавяме фидето, което ще оставим да поври между 5 и 10 минути, зависи как го предпочитате.

Застройката: в подходяща купичка слагаме киселото мляко, което ще разбъркаме, докато не стане гладко. Към него прибавяме двата жълтъка и лимоновия сок и отново бъркаме, до получаваме на гладка смес.

Готовата пилешка супа сваляме от огъня. Вземаме 3 черпака от горещата течност и заливаме застройката. Бъркаме до изравняване на температурата. Изсипваме в обратно в тенджерата и поръсваме с наситнен магданоз.

9 рецепти за супи

9 рецепти за супи – № 2: Рецепта за супа с пилешко месо или колбас и сирене

9 рецепти за супи - супа с колбас и сирене
Рецепта за супа със сирене

Тази супа е толкова прекрасна и ухаеща, че ще започнете да я готвите много често.

Необходими продукти:

-месо от пилешко бутче или крилца – 350 гр.;

-топено сирене – 250 гр.;

-картофи – 5 бр.;

-моркови – 2 бр.;

-лук – 1 глава;

-пресен магданоз – ½ или цяла връзка;

-сол и черен пипер – на вкус;

-растителна мазнина- 35 мл.

Начина на приготвяне:

Сварете крилцата или пилешките бутчета, извадете и нарежете (накъсайте) на ситно.

Обелете картофите, нарежете и добавете към бульона.

През това време морковите се настъргват, а лукът се наситнява и се запържват заедно с месото в тиган.

Добавете топеното сирене към супата, разбъркайте, докато се разтопи.

Вари се още 15 минути.

Поръсете със сол и черен пипер.

Вкусната и най-важното лесна за приготвяне супа ще се хареса на всички – от малки деца до възрастни жени и мъже.

№ 3 от 9 рецепти за супи: Рецепта за супа „Мечтата на ловеца“

9 рецепти за супи - супа мечтата на ловеца
Рецепта за супа Мечтата на ловеца

Богатата на грах супа, наречена „Мечтата на ловеца“ е особено предпочитана от мъжете, така че ако искате да изненадате вашия любим с различна по състав супа, тогава не се колебайте да готвите по тази рецепта.

Необходими продукти:

-грах – 200 гр.;

-картофи – 5 броя;

-моркови – 1 брой;

-лук – 1 глава;

-пушено месо (може да замените с колбас) – 280 гр.;

-топено сирене – 150 гр.;

-пресен магданоз – 30 гр.;

-сол и други подправки – на вкус;

-растителна мазнина – 25 мл.

Начина на приготвяне на супа „Мечтата на ловеца“:

Сварете граха.

Картофите се обелват, нарязват на ситно и се добавят към граха.

Нарежете лука, настържете морковите, запържете.

Пушеното месо или колбаса се нарязват на кръгчета и се добавят към зеленчуците. Запържете.

Добавете топеното сирене към картофите и граха.

След това прекратете пърженето и разбъркайте, докато сиренето се разтопи.

Сварете, изключете и оставете вкусовите качества на продуктите да се смесят.

9 рецепти за супи

9 рецепти за супи – № 4: Супа по традиционна грузинска рецепта.

9 рецепти за супи - супа с ориз и пилешко месо
Рецепта за супа с ориз и пилешко месо

Въпреки, че те използват говеждо месо, тази рецепта се приготвя с пилешко.

Необходими продукти:

-пилешко месо – 350 гр.;

-морков – 1 бр.;

-лук – 1 глава;

-ориз – 120 гр.;

-чесън – 4 скилидки;

-доматено пюре – 40 мл.;

-сол, черен пипер и други подправки – на вкус;

-растителна мазнина;

-пресен копър и пресен магданоз.

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се нарязва и се сварява в подсолена вода, след което се добавя ориза.

Морковът се настъргва, лукът се наситнява и се запържват.

Добавете доматено пюре, чесъна, пресован през преса за чесън, копър, магданоз и оставете да къкри за няколко минути.

Доматеният вкус и подправките придават пикантност на ястието.

9 рецепти за супи – № 5: Рецепта за супа топчета, нахут и домати

9 рецепти за супи - супа топчета с нахут
Рецепта за супа топчета с нахут

Тази супа с кайма е не само вкусна, но и здравословна благодарение на нахута, който е включен в съставките.

Необходими продукти:

-кайма-смес – 500 гр.;

-нахут – 200-250 гр.;

-картофи – 5 бр.;

-морков – 1 бр.;

-лук – 1 глава;

-чесън – 3 скилидки;

-черен пипер – на вкус;

-доматено пюре – 40 мл.;

-олио – 25-30 мл.;

-пресен магданоз или копър;

-сол, подправки – на вкус.

Начин на приготвяне на супа с нахут:

Накиснете нахута за една нощ във вода. Сварете в подсолена вода.

От каймата направете по-едри топчета и добавете към нахута в съда за готвене.

Обелете и нарежете лука и моркова, запържете, добавете нарязана чушка и чесън, след това доматено пюре, оставете да къкри 7-10 минути.

Картофите се настъргват и се добавят към бульона, посоляват се и се подправят, варят се на тих огън 7 минути.

Опитайте тази супа с кюфтета и ще промените списъка си с първи ястия завинаги. Определено членовете на вашето семейство ще я харесат.

9 рецепти за супи

Лесна рецепта за спаначена супа

Рецепта за агнешка супа с гъби

9 рецепти за супи – № 6. Рецепта за супа с кнедли, пилешко и сирене

9 рецепти за супи - супа с кнедли и сирене
Рецепта за супа с кнедли, пилешко и сирене

Тази супичка е лесна и чудесна!

Необходими продукти:

-пилешко месо – 400 гр.;

-морков – 1 бр.;

-картофи – 4 бр.;

-зелен грах – 50 гр.;

-лук – 1 глава;

-сирене – 75-100 гр.;

-яйце – 1 брой;

-брашно – 70-80 гр.;

-сол и подправки – на вкус;

-растителна мазнина – 50 мл.

Начин на приготвяне:

В подходящ съд налейте вода и поръсете с малко сол, добавете месото и оставете да се свари. Извадете, накъсайте на парчета и върнете обратно в бульона.

Обелете и нарежете картофите. Добавете ги, заедно с граха към месото.

Лукът се нарязва наситно, морковите се настъргват и се запържват.

Сложете в супата, добавете още сол и подправки по ваш вкус.

През това време настържете сиренето, чукнете яйцето, изсипете брашното, омесете малко да полепне по ръцете.

Оформете топчета. Добавете кнедлите към супата и варете 8 до 10 минути.

Поглезете семейството и гостите си с тази необикновено супа с „пъстър“ вкус.

9 рецепти за супи – № 7: Рецепта за супа с яйчени палачинки

9 рецепти за супи - супа с яйчени палачинки
Рецепта за супа с яйчени палачинки

Супата с палачинки ще ви засити и стопли в хладните дни. Гответе с радост и удоволствие.

Необходими продукти:

-пилешко месо – 350 гр.;

-яйца – 4 броя;

-морков – 1 брой;

-лук – 1 глава;

-картофи – 5 броя;

-сол и други подправки – на вкус;

-растителна мазнина – 40 мл.

Начин на приготвяне:

В подсолена вода сварете пилешкото месо, извадете го и нарежете на парчета, върнете обратно в бульона.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Добавете към месото.

Морковът се настъргва, лукът се наситнява и се запържва. Добавете към супата и гответе 10 минути.

Разбийте яйцата, солта и черния пипер. Изпържете 3 палачинки (с други думи – омлет) в тиган.

След като яйчените палачинки изстинат, се нарязват на ивици и се прибавят към супата. Оставете да кипне и свалете от котлона.

Пригответе тази уникална и необичайна супа и изненадайте всички с невероятните си кулинарни умения.

9 рецепти за супи – № 8: Рецепта за супа с телешко месо

9 рецепти за супи - супа с телешко месо

Тази супа е известна по целия свят и има защо. Защото това е питателно ястие.

Необходими продукти за супа с телешко месо:

-телешко месо – 700 гр.;

-лук – 2 глави;

-домати – 4 бр.;

-моркови – 2 бр.;

-черен и червен пипер;

-картофи – 7 бр.;

-чесън – 4 скилидки;

-люта чушка – 1 брой;

-доматено пюре – 40 гр.;

-пресен магданоз – ½ връзка;

-сол и други подправки – на вкус.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и се сварява в голям и дълбок съд, добавят се морковите, които трябва да бъдат нарязани на шайбички, задушете лука. Напълнете с вода и оставете да къкри до готовност. Отстранявайте пяната от месото.

Нарежете картофите, обелете и доматите и заедно с чушките ги наситнете.

Прибавете зеленчуците към почти свареното месо, заедно с подправките. След което добавете доматеното пюре, наситнения или пресован чесън и една цяла люта чушка.

Оставете да ври на тих огън. Извадете лютата чушка.

Това е великолепно ориенталско ястие, наситено с прекрасен аромат на подправки. Супата се сервира гореща.

9 рецепти за супи

9 рецепти за супи – № 9: Рецепта за супа с грах и пресни печурки

9 рецепти за супи - супа с грах и гъби
Рецепта за супа с грах и пресни гъби

Супа с грах и пресни печурки може да се приготви по различни начини, но ние ви предлагаме този – за по-богат вкус.

Необходими продукти:

-пилешко месо – 400 гр.;

-пресни печурки – 200 гр.;

-грах – 100 гр.;

-картофи – 4 броя;

-моркови – 1 брой;

-лук – 2 глави;

-горчица – 1/2 супена лъжица;

-куркума – 1/3 чаена лъжичка;

-сол, черен пипер – на вкус.

Начин на приготвяне:

Грахът трябва да бъде предварително сварен.

В подсолена вода сварете пилешкото месо.

Извадете месото и го нарежете на парчета. Върнете обратно в тенджерата.

Нарежете картофите и ги изсипете в бульона.

Морковът се настъргва, лукът се нарязва на ситно и се запържват заедно. Добавете нарязаните печурки и горчицата и оставете да къкри на тих огън.

Всичко това подправете с куркума, сол, черен пипер и прибавете към супата. Оставете да ври до готовност.

Супата е готова!

Супа с грах и малки печурки е неочаквана комбинация от съставки, която има прекрасен вкус и невероятен аромат.

Добър апетит!

9 рецепти за супи: богати на вкус и аромат Трикове за ползване на дъска за рязане

Tagged , ,
на горе