9 стъпки за преодоляване на ниското самочувствие

преодоляване на ниското самочувствие
Психология

9 стъпки за преодоляване на ниското самочувствие

Имате ниско самочувствие? Честито! Вие сте много добър обект за осъществяване на мечтите на… други хора. На тях им е удобно да ви принуждават да предприемате действията, необходими за задоволяване на амбициите на непознати, както и за обогатяването им, просперитета и придвижването нагоре по кариерната стълбица. Нямате мнение? Отлично! Много е лесно да ви налагат чуждо.

Не сте достатъчно смели да започнете нещо ново? Не е страшно. Просто направете път на онези, които имат малко повече смелост. Отдръпнете се и оставете другите да реализират мечтите и желанията си. Толкова е удобно да бъдете зрители в концертна зала, когато звездата свири на сцената. Тя блести там, оставяйки зад гърба си всички страхове и съмнения. Вие сте публиката в залата, седите и се наслаждавате на шоуто. Може би си мислите: „Страхотно е да си звезда! Изненадва хиляди хора. Има бляскави тоалети, вечеря в шикозни ресторанти и продава билети за луди пари за представлението си.“ И ви се струва, че тази звезда е получила правото да притежава високо самочувствие по рождение, за да стане в крайна сметка толкова известна.

Мъжете не хареват жени с твърде високо самочувствие – това ги отблъсква

Как да изградите здравословно самочувствие и да сте щастлива? Ключът са тези 20 съвета, дадени от водещ психолог?

Направете го като Французойка: 5 начина да  повишите самочувствието си

Замисляли ли сте се защо имате нужда от високо самочувствие?

Кой изобщо има нужда от хора с високо самочувствие? Случвало ли ви се е да решите да го придобиете? Или виждате успеха на другите и оправдавате себе си и бездействието си с ниско самочувствие?

Всичките ни проблеми идват от детството.

Не сме били обичани и оценени, или е имало някой в ​​живота ни, който с влиянието си върху нас, е унищожил самочувствието ни? Между другото, има и друга категория хора, тези, които „няма да намалят цената си“. Ще ви кажем една малка тайна. Така те понякога прикриват ниското си самочувствие. Но това е тяхно лично изобретение, което работи добре.

Знаете ли, че повечето проблеми, които имаме, могат да бъдат разрешени?

Не, не знаехте ли? Само, ако искате, обаче. На ваше разположение е цял набор от специалисти – от фитнес треньори, до стилисти по красота и психотерапевти. Скъпо е, ще кажете. След това използвайте интернет, тъй като така или иначе го правите, можете да намерите нужните отговори онлайн. Основното е да изберете правилния ресурс и експерт.

Но сериозно, може би трябва да опитате да започнете да се оценявате по-високо?

Ако мислите, че сте нещастни и никой не ви обича, тогава трябва да помислите малко и да запомните, че все още има хора, които ви обичат, не са безразлични към вас. Че има някой, който искрено ще се радва на победата ви. Защо не опитате да ги изненадате.

В Америка в началото на часовете на малките ученици се дава един магически предмет, който изобразява най-важния човек в живота им. Познайте какъв е този артикул. Икона? Снимка на директора на училището? Портрет на майката? Не! Това е огледало. Получавали ли сте такъв подарък като дете? Какъв е проблемът? Подарете си го сега! Не забравяйте да погледнете в него и да видите най-важния човек в живота. Ако не харесвате образа му, тогава имате възможност да работите върху него.

Помогнете му да отслабне, да смени прическата си, да освежи тена си, като е сред природата по-често. Накарайте го да се усмихне от приятни емоции и забавни моменти. Прочетете полезна книга, отидете на интересна лекция с приятели или я слушайте в интернет. Там можете да посетите много обучения от известни професионалисти за това как да увеличите стойността си и може би дори да намерите ново хоби по ваш вкус.

Но преди да започнем да се опитваме да изградим самочувствие, нека направим малко упражнение. Затворете очи и потърсете в паметта си моментите, след които сте почувствали, че самочувствието ви се е повишило. Със сигурност е имало такива моменти! Припомняйте си ги по-често.

Ето и конкретни стъпки, с които можете да повишите самочувствието си:

  1. Здравословно хранене. Опитайте се да преминете към по-здравословни храни.
  2. Спортни упражнения. Правете ги ежедневно в продължение на поне 15 минути. Протягането в леглото не се брои. Това все още не е йога.
  3. Вашият имидж. Променете, но радикално, поне един елемент. Направете си нова прическа и сменете стила на грима.
  4. Придобийте нови знания. Прочетете поне 3 книги. Моля, не бъркайте с повторното публикуване на мъдри поговорки в социалните мрежи.
  5. Научете ново умение или способност. Може да се научите да рисувате. Въпреки, че, ако започнете да медитирате и познавате себе си, също не е лошо.
  6. Посетете зъболекар или друг специалист, посещението при който отлагате. Изучаването на симптомите на заболяването в интернет не е подходящо.
  7. Започнете да се усмихвате. Не е лесно. Мускулите атрофират и уменията се губят. Но поне опитайте.
  8. Почистете гардероба си. Изхвърлете това, което не сте посмяли преди.
  9. А сега най-трудната част. Спрете да се чудите какво мислят другите за вас. Другите хора имат свои проблеми и това ги тревожи повече от вашите.

Дайте си един месец за тези промени. Ако не можете да овладеете всичко, тогава постигнете резултат поне по един въпрос. Сигурни сме, че това ще бъде малка възможност за култивирането на голяма любов към себе си. Не давайте шанс на другите да направят това, което вие можете. Станете това, което можете да бъдете.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged
на горе