6 причини защо хората изневеряват
Любов и партньорство

6 причини защо хората изневеряват

Има различни причини, поради които хората изневеряват на човека, с когото са. Важно е да се отбележи, че хората в щастлива връзка го правят понякога. Също така, противно на това, което много хора вярват, изневярата не е свързана само с физическо и интимно удовлетворение. Много пъти хората са склонни да изневеряват, за да получат емоционална близост от другия човек.

6 причини защо хората изневеряват

infomax-logo-50-15-HW Анджелина Джоли си спретна модна къща

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

Затова нека се потопим по-дълбоко в причините, поради които хората изневеряват:

Липса на емоционална удовлетвореност

Когато хората се чувстват емоционално пренебрегнати или неудовлетворени във връзката си, те могат да потърсят потвърждение или емоционална връзка извън нея. Това може да се случи, когато партньорите се откъснат един от друг, не успяват да общуват ефективно или пренебрегват емоционалните си нужди. Те започват да жадуват за емоционална близост толкова силно, че прибягват до изневяра.  Изневярата може да се разглежда като начин да запълнят празнотата и да намерят емоционалната подкрепа, за която копнеят.

хората изневеряват

Интимна неудовлетвореност

Незадоволените интимни желания или скуката могат да накарат някои хора да потърсят подобно удовлетворение другаде. Липсата на интимност или вълнение във връзката може да ги накара да проучат външни възможности, търсейки новост или реализирайки интимните си фантазии.

Важно е обаче да се отбележи, че не всички случаи на изневяра произтичат от този тип неудовлетвореност, тъй като емоционалните фактори често играят важна роля. Като се има предвид това, интимната неудовлетвореност все още е една от основните причини, поради които хората изневеряват.

Бягство от проблемите във връзката

Нито една връзка не е перфектна, но често това се забравя от някои хора. Ето защо много пъти, когато двойките не са в състояние да се справят с проблемите, които съпътстват една дългосрочна връзка, и изневеряват на партньорите си.

Смущаващата динамика, постоянните конфликти или нерешените проблеми в една връзка могат да накарат хората да изневерят като начин за бягство или намиране на временно облекчение. Те може да вярват, че търсенето на утеха или потвърждение в ръцете на някой друг ще им осигури отдих от предизвикателствата във връзката. Това временно бягство обаче рядко решава основните проблеми и може допълнително да усложни ситуацията.

хората изневеряват

Ниско самочувствие

Хората изневеряват и поради ниското самочувствие, което имат. Лицата с ниска самооценка могат да търсят потвърждение и утвърждаване от другите, за да повишат чувството си за собствена стойност. Те може да са уязвими към външно утвърждаване и внимание, което ги кара да изневеряват.

Търсенето на утвърждаване извън връзката може за момент да повиши самооценката им, въпреки че е изградено върху измама и в крайна сметка може да навреди допълнително на самооценката им.

Тръпка и новост

Някои от хората изневеряват от желание за вълнение, новост или усещане за приключение, което според тях липсва в настоящата им връзка. Това най-често се случва при хора, които са заедно от много дълго време. Рутината и предсказуемостта на една дългосрочна връзка понякога може да накара хората да жадуват за тръпката от новите преживявания.

Това може да ги накара да търсят вълнение извън партньорството, тъй като вярват, че то ще вдъхне отново страст и вълнение в живота им. В действителност обаче те рискуват заради моментното разнообразие да хвърлят на вятъра нещо, което с партньора си са градели с години.

хората изневеряват

Неразрешени лични проблеми

Личните проблеми, като например неразрешени травми, рани от детството или склонност към пристрастяване, са други причини, поради които хората изневеряват. Те просто се опитват да се справят или да избягат от собствените си трудности. Изневярата може да служи като механизъм за справяне или начин за запълване на емоционалната празнота, произтичаща от нерешени лични проблеми.

Поведението на изневяра може да е проява на по-дълбоки емоционални рани, които трябва да бъдат преодолени както индивидуално, така и в контекста на връзката. Не забравяйте, каквито и проблеми да имате, изневярата не е начин да ги разрешите, а само да ги задълбочите повече. Не причинявайте това на себе си и половинката си.

Вижте още:

Най-древният метод за възстановяване баланса в организма: 6 техники от Аюрведа за повишаване на вътрешната енергия

Боли ви гърбът? Лекувайте зъбите си!

9-те най-вредни реакции при стрес. Как да ги промените?

Духовни практики за щастие

Духовният дар на всяка зодия: С какво е благословена всяка зодия

Как да бъдеш в хармония със себе си

6 признака, че се превръщате в най-добрата версия на себе си

Топ-6 грешки при измерване на кръвното

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе