10 домакински хитринки: кухненски прибори

10 домакински хитринки: кухненски прибори
Идеи за дома

10 домакински хитринки: кухненски прибори

Съществуват много домакински хитринки, които да улеснят живота ви. С тези идеи, домакински хитринки, ще си помогнете в обичайните задачи. Ако въведете тези практични съвети в ежедневието си, много ангажименти могат да бъдат решени много по-лесно и по-бързо.

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве

Защо, когато отивате на почивка, трябва да поставите чаша с монета в камерата или фризера?

Икономично пране? Ето как…

Как да си направите безвреден прах за пране

“Всичко гениално е просто”! Спомняте ли си тази фраза? Съвсем незначителни неща могат да ви донесат огромни ползи в ежедневието. Ако искате да изградите нов подход как да управлявате домакинството си рационално и ефективно и да организирате добре живота си, значи сте на правилното място.

домашни хитринки
Източник: www.pixabay.com

Прочетете тези 10 домакински хитринки за вашите кухненски прибори.

Всеизвестен факт е, че кухнята е мястото, където много хора прекарват по-голяма част от времето си. Затова нашите полезни съвети, домакински хитринки, за кухненски прибори могат да ви бъдат полезни.

Хитринка № 1: Кухненска дъска

домашни хитринки
Източник: www.pixabay.com

Кухненските дъски се нуждаят от редовно, цялостно почистване и старателно почистване. Това може да стане, като избършете повърхността с разтвор от вода и оцет. Но, ако искате да почистите кухненската дъска още по-бързо, използвайте сока на половин лимон. Преди да направите това, поръсете дъската със сол.

Хитринка № 2: Без изтичане на вода по време на готвене

Домакински хитринки за да предотвратите изтичането на вода от съда върху повърхността на котлона по време на готвене, поставете дървена лъжица върху отворения съд. Той ще улови мехурчета и ще предотврати изтичането на вода.

Хитринка № 3: Обикновени щипки

домашни хитринки
Източник: www.pixabay.com

Обикновените щипки за дрехи могат да ви бъдат много полезни в кухнята. С тяхна помощ съвсем удобно можете да запечатите добре отворена опаковка, зърнени храни, пакет сол, пакет захар и други насипни продукти.

Хитринка № 4: Лесно отваряне на буркан

Ако не можете да отворите буркан, поставете една гумена лента върху стъклената част на буркана, а другата върху капачката. Сега бурканът ще се отвори много по-лесно.

Хитринка № 5: Ако нямате термометър на фурната

Ако термометърът на вашата фурна е повреден или липсва, лесно можете да проверите, дали фурната е нагрята до 200°. За да направите това, посипете с щипка захар, тя се топи при температура от 186°.

Хитринка № 6: Емайлирани съдове

Можете да удължите времето за употреба на емайлираните съдове. Веднага след зкупуване ги напълните до горе с вода, сложете на котлона и оставете да кипне. Отстранете и не изливайте водата, докато не изстине.

Хитринка № 7: Равномерно загряване в микровълнова

Можете да загреете ястието в микровълновата фурна равномерно, ако направите малък кръг в центъра на храната. Този метод е подходящ само за твърди ястия, като паста, ориз, картофи  и т.н.

Хитринка № 8: Дезинфекция на кухненски гъби

Домакински хитринки за да дезинфекцирате кухненските гъби и мрежи, първо ги измийте добре с препарат и поставете в микровълновата за 1 минута, като я включите на максимална мощност.

Хитринка № 9: Списък за пазаруване в хладилника

Да, добре разбрахте. Дръжте списъка за пазаруване в хладилника. Защото така по всяко време можете да добавяте това, което трябва да купите.

Хитринка № 10: Две чинии в микровълновата

Ако искате да затоплите две чинии с храна едновременно в микровълновата, поставете една от тях върху стабилна чаша.

10 домакински хитринки: кухненски прибори 5 минутен хак за почистване на хладилник

10 домакински хитринки: кухненски прибори 6 идеи за премахване на лоши миризми вкъщи

Tagged , ,
на горе