Щастливият брак е съюз на двама, които винаги прощават – Робърт Куилън – Част втора

Любов и партньорство

Щастливият брак е съюз на двама, които винаги прощават – Робърт Куилън – Част втора

Не пропускай нито миг, който можеш да прекараш с него. Защото времето, споделено с любимия човек се превръща в най-скъпия и мил спомен. Спомен, който ще искаш един ден да изживееш отново. Но животът е толкова кратък.

Показвай всеки ден на твоя съпруг, че е най-хубавото нещо, което ти се е случвало.

Представяме ти останалата част от начините, които ще ти помогнат да го направиш щастлив.

Нека се почувства оценен

Няма нищо по-прекрасно от благодарността. И трябва всеки ден да показваш колко си благодарна, че той е част от живота ти.

Накарай го да се почувства оценен. Само така бракът ви ще върви успешно напред. Всеки човек изпитва нуждата да знае, че е обичан и ценен от хората, които са важни за него. Много е неприятно, когато след време и двамата съпрузи започнат да се приемат за даденост. Тогава забравят, че всеки момент, единият от тях може да си тръгне, защото се чувства неоценен и пренебрегнат.

Не пропускай всеки ден шансът да му благодариш. Че е до теб и е този, който те прави щастлива. Няма тайна рецепта за успешния брак. Има само любов, уважение, разбирателство и доверие. Това е всичко, от което се нуждае.

Прояви разбиране

Понякога е много трудно да разбереш нуждите на другия. Особено ако си жена. Защото мъжете не са много добри в откровените разговори и често потискат своите нужди и желания. Те не могат да заявят открито какво харесват и какво не. Както и не могат да обяснят какво преминава през главата им и как се чувстват. Понякога се държат студено към своята жена и тя приема това, като начин, по който той иска да се отдалечи от нея, защото е изгубил интерес. Или че има някоя друга, която бавно започва да заема нейното място.

Твърде грешно и прибързано мислене. Мъжете мълчат, да. Отдръпват се от своите половинки, но това може да е, защото имат проблеми, които искат да решат сами. И не искат да въвличат и жената до тях в тях.

Не гледай винаги толкова мрачно на нещата. Опитай се да разбереш своя съпруг и бъди винаги до него, дори и в тези неприятни моменти, когато ти казва, че иска да бъде сам. Повярвай, тогава има най-голяма нужда от теб. Просто е прекалено за него да те моли за това. Свикнал е да се справя с всичко сам. Его или гордост, не знаем. Но знаем едно – в брака, твоите проблеми са и негови. Също като успехите.

Не насилвай нещата

Нормално е да допускате грешки и понякога да се наранявате. Но знаем, че не го правите умишлено и последното нещо, което искате е един от двама ви да страда по вина на другия.

Не насилвай нещата, мила. Остави ги да си вървят спокойно и бавно. Не може да го накараш да бъде насила с теб. Нито да прави неща, които той не иска и не харесва.

Когато има дългосрочна връзка, няма как в нея да не се появят спорове, скандали и конфликти. Важно е, те да не се превръщат като част от вашето ежедневие. Научи се да прощаваш, да се извиняваш и да разбираш. Както и да даваш време и лично пространство, от което и двамата имате нужда.

Приеми го такъв, какъвто е

Най-голямата грешка, която една жена може да допусне е да иска от нейния съпруг да се промени. Каквото е било – било е. Минали сте отдавна фазата на опознаване. Сега е ред на съжителството заедно.

Трябва да се научиш да го приемаш такъв, какъвто е. И да не се сърдиш, че той не е перфектен. Защото няма идеални хора, дори и ти самата не си такава. Бракът може да бъде щастлив тогава, когато и двамата участници в него се обичат, въпреки своите недостатъци. Въпреки всичко. Това, че допуска грешки и не е съвършен, не означава, че не те обича. Напротив. И ще допуснеш голяма грешка ако посветиш времето си в опити да го промениш и да не приемеш истинското му лице. Защото той те обича такава, каквато си. И вижда твоите недостатъци като предимства. И точно те са причината да се влюби в теб.

Не забравяй вълшебната дума

„Обичам те“ – две кратки думи, които правят чудеса с хората. Могат да направят и най-нещастния човек  на света – щастлив. Няма по-голямо вълшебство от любовта. Тя дава сила, която никой не предполага, че може да притежава.

Хората, които заживяват заедно забравят да се обичат. И да произнасят тези думи на глас. Не бъди от тях. Повтаряй му всеки ден колко го обичаш. И не само му го казвай, но и показвай. Изслушвай го докрай, разбирай го и го подкрепяй. Покажи му, че той е най-прекрасното нещо в живота ти. Защото знаем, че наистина е така. Обичайте се. Защото няма нищо по-красиво на този свят от любовта.

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе