Целувките по задължение нараняват жената повече от липсата на такива

Целувките по задължение нараняват жената повече от липсата на такива
Любов и партньорство

Целувките по задължение нараняват жената повече от липсата на такива

Понякога любовта не трае вечно. Може би в началото на връзката имаш чувството, че с този човек ще си до края на живота си, но уви. Идва ден, в който пътищата ви се разделят. Защото любовта си е тръгнала от вас, а с нея и страстта и тръпката.  Така е трябвало да се случи. Единственото, което може да направиш е да приемеш този край и да продължиш напред. Сама.

Това е животът, мила. Болезнено е човекът, когото обичаш с цялото си сърце да не изпитва вече нищо към теб. Болезнено е да гледаш как любовта му бавно си отива. Не те гледа вече по същия влюбен начин. Целувките се превръщат в рядкост, а интимността по задължение.

Забелязваш промяна в поведението му. Чувстваш се объркана и искаш да разбереш истината? Обича ли те все още или вече не изпитва нищо към теб?

Ето по какво да познаеш, че чувствата му са изстинали.

Избягва те

Помниш ли в началото, когато все още се опознавахте как те търсеше постоянно? Как искаше да излизате всеки ден и да прекарвате време заедно? Събуждаше се сутрин и с отварянето на очите си виждаше неговото съобщение „добро утро, любима“. И беше толкова мил и грижовен. Освобождаваше се от работа, само и единствено, за да се види с теб. Пренебрегваше своите приятели и семейство за теб и компанията ти.

А сега почти не си стои вкъщи. Излиза сутрин рано и се прибира късно вечерта. Постоянно те отбягва, а оправданията му са безсмислени.

Липса на интимност

Интимността е от изключително важно значение за успешната връзка. Тя е и показател на любовта между двамата партньори. Съвсем нормално е в началото на връзката ви да сте повече интимни. Да, вие сте силно влюбени един в друг, изпитвате тръпка и страст и не може да се насладите на любовта ви. С времето интимността намалява, защото вече сте преминали през фазата „меден месец“ и вече любовта ви е уравновесена. Това в никакъв начин не означава, че тя си е отишла от вас.

Но ако липсва всякакъв вид интимност, от малките целувки до правенето на любов и това е, защото той не иска – със сигурност има причина за това. И най-често тя е, че той вече е изстинал към теб.

Липса на комуникация

Комуникацията е ключът към успешната връзка също. Тя е толкова важна, колкото са важни любовта, доверието и грижата. Помниш ли онези безкрайни разговори, които провеждахте преди? Той нямаше търпение да се прибере вкъщи и да чуе как е минал денят ти. Постоянно ти звънеше, само и само, за да чуе гласа ти, дори за минутка. Споделяше ти всичко – и хубаво и лошо. Ти беше неговата упора и той намираше утеха в теб.

Даваше му сили да продължи и той го правеше, заради теб. А днес разговорите стават все по-кратки и редки. Комуникация по задължение и от неудобство. Стоите заедно в кухнята, вечеряте и единственото, което се чува е звукът на отместването на приборите. Ти искаш да го заговориш, но в същото време нещо те спира.

Чувстваш се неудобно и си много объркана. Той вечеря спокойно и дори не те поглежда. Да, мила, това е ужасно. Но реалността е такава, каквато е. И това е ясен показател, че той вече не изпитва нищо към теб.

Говори за бъдещето в единствено число

Преди време той винаги използваше думата „ние“, когато ставаше въпрос за бъдещето. Но не и днес. Сега той казва „аз“. Прави си планове за бъдещето, но не включва и теб. Може би, защото не си представя бъдещето с теб. Но ако те обича, защо няма да иска ти да си част от него? Странно е, нали? Ако той не си прави планове за бъдещето, в които да участваш и ти, най-вероятно няма намерение да остава с теб повече. И е въпрос на време да сложи край на вашата връзка.

Tagged , , , , , , , ,
на горе