Ролята на невербалния хумор във взаимоотношенията с партньора

Ролята на невербалния хумор във взаимоотношенията с партньора
Любов и партньорство

Ролята на невербалния хумор във взаимоотношенията с партньора

Отношенията ви с партньора могат да преминат през много фази, докато сте заедно. Смехът, забавлението и хубавите емоции са само част от тях. Винаги, когато сте с половинката си, можете да анализирате начина му на държание и как той комуникира с вас. Същото важи и да вашите движения и мимики.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Невербалният хумор показва много за това на какъв етап са отношенията ви с партньора.

Не става въпрос само за вицовете, но и за начина, по който ги разказвате. Нека да проучим как невербалните сигнали могат да бъдат тайно оръжие в това как да разсмеете човек и как да се държите с партньора си.

Езикът на тялото в хумора

Изражението на лицето ви, жестовете и цялостният език на тялото са мощни инструменти в хумора. Добре премереното завъртане на очите, преувеличеното свиване на рамене или закачливото намигване могат да добавят допълнителен пласт към шегата с партньора ви, правейки я по-въздействаща. Тези невербални знаци могат да подсилят думите ви, да предадат игривото ви намерение и да обогатят хумора ви. Те помагат да се преодолее пропастта между казаното и неизказаното, като правят хумора ви по-динамичен и завладяващ.

Смехът е заразен

Забелязвали ли сте как смехът може да се разпространи като горски пожар? Това се дължи на „заразния“ характер на смеха. Когато се смеете искрено, често е непреодолимо за другите да не се присъединят към него. Този феномен не е свързан само със звука на смеха, а със споделеното преживяване, с общата радост, която той носи. Затова не сдържайте смеха си, а го оставете да тече свободно.

Това е естествен, заразителен начин за сближаване и възхитителна стратегия в обучението как да разсмеете човек. Ще имате много продължителен смях с партньора ви, ако наистина споделяте един и същ хумор и ви забавляват сходни неща. Тогава наистина може да ви заболи коремът от смях.

Ролята на невербалния хумор във взаимоотношенията с партньора
Ролята на невербалния хумор във взаимоотношенията с партньора

Игриви жестове

Включете леки, игриви жестове в общуването си. Те могат да бъдат всякакви – от подигравателно-сериозно размахване на пръст до преструване на барабан преди поанта. Тези жестове добавят визуален елемент към хумора ви, като подобряват цялостното преживяване. Това може да бъде използвано ако имате съмнение, че с партньора ви можете да срещнете проблем да го разсмеете.

Изразителни движения на веждите

Веждите могат да бъдат изненадващо изразителни в хумора. Повдигнатата вежда, смръщената вежда или бързият миг на веждата могат да добавят слой неизказан коментар към това, което казвате, и да обогатят хумора. Вие можете да комуникирате с партньора по този начин, а повдигането на вежда ще изглежда доста смешно, на фона на забавната история, която разказвате.

Синхронизирани движения

Съобразяването на движенията ви с думите може да създаде комедиен ефект. Например, имитиране на това, за което говорите, или разиграване на шега. Този синхрон помага за визуалното закрепване на хумора ви, което го прави по-завладяващ. Ако имате актьорски заложби това със сигурност ще покаже, че притежавате талант, който може да тренирате с партньора си.

Стратегически паузи

Добре поставената пауза, точно преди поантата или след забавна забележка, може да засили очакването и въздействието на шегата. Това е фин, но мощен начин за подобряване на времето и предаването. Историята ви ще стане страхотна, ако правите това.

Усмивка

Истинската усмивка или закачливата усмивка могат да направят хумора ви по-топъл и привлекателен. Тя сигнализира, че сте в лек режим и насърчава подобен отговор от негова страна. С партньора ви ще имате какво да разказвате ако практикувате това често.

с партньора
Ролята на невербалния хумор във взаимоотношенията с партньора

Кимане и клатене на глава

Тези прости движения могат да добавят комичен акцент към думите ви, като изразяват прекомерно съгласие или несъгласие с това, което се обсъжда с партньора.

Използване на реквизит

Понякога използването на реквизит в хумористичен контекст може да добави елемент на изненада и креативност към вашите шеги. Това може да бъде толкова просто, колкото закачливо използване на близък предмет като част от вашата шега.

Модулация на гласа

Промяната на тона, височината или скоростта на гласа ви може да добави звуково измерение към вашия хумор. Тази модулация може да помогне при имитации, сарказъм или просто за подчертаване на смешните части от вашата история.

Вижте още:

Външният вид няма значение…, ама не съвсем

Малките тайни на идеалните двойки

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Tagged ,
на горе