5 естествени храни, които потискат апетита

5 естествени храни, които потискат апетита
Добра форма

5 естествени храни, които потискат апетита

5 естествени храни, които потискат апетита, посочват специалисти. За нормализиране на теглото някои практикуват периодично гладуване. Но мнозина отбелязват, че понякога е трудно да контролирате апетита си. Всъщност, чувството на глад не е постоянно, то е вълнообразно. Ако почувствате глад, можете да изчакате известно време, докато това чувство премине, или можете да ядете храни, които потискат глада.

Професията и любимото хоби също помагат да се отвлече вниманието от храната. Когато тялото свикне с новата диета, то ще премине към използването на мастните резерви и чувството на глад ще намалее. Но можете да използвате по-лесен начин за потискане на глада – просто включете 5 прости естествени храни в диетата си, които потискат апетита.

5 естествени храни, които потискат апетита

Ето кои са тези 5 натурални храни, които потискат апетита:

Вода

Със сигурност неведнъж сте чували, че е по-добре да започнете деня си с чаша вода. Първо, помага за предотвратяване на дехидратацията и второ, за намаляването на апетита. Също така е полезно да пиете чаша вода преди всяко хранене. Ако трябва да успокоите коремните спазми, по-добре е да пиете минерална вода.

Канела

Тази подправка не само потиска чувството на глад, но и помага за прочистването на стомаха, понижава кръвната захар и ускорява процеса на отслабване. Това не са всички полезни свойства на канелата. Добавянето на малко канела към вашия чай или кафе ще му придаде интересен вкус и ще извлечете огромни ползи за здравето.

Зелен чай

Тази напитка съдържа много полезни антиоксиданти и полифеноли. Зеленият чай е задължителен за тези, които са на диета и се опитват да отслабнат, резултатите ще бъдат невероятни.

Семена от чиа

Те съдържат много разтворими диетични фибри, както и омега-3 мастни киселини. Опитайте да поставите няколко семки в чаша вода и след половин час течността ще стане гелообразна и можете да я използвате за приготвяне на страхотни пудинги. Семената могат да се консумират и сухи. Изберете метода, който ви подхожда най-добре.

Кафе

Някои хора смятат, че кофеинът потиска глада, но проучванията показват, че антиоксидантите изпълняват тази функция. Кофеинът, просто разтворен във вода, не намалява глада толкова, колкото може да го направи безкофеиновото кафе. Натуралното кафе е много здравословна напитка и няма спешни причини да го откажете напълно. В допълнение, съдържащият се в кафето кофеин ускорява метаболитните процеси, което допринася за по-ефективното изгаряне на мазнините.

Само тези 5 прости храни е достатъчно да включите в диетата си, за да отслабнете с удоволствие и без да се насилвате и затормозявате с непрекъснат глад и лишения от храна.

infomax-logo-50-15-HW Питат красавицата Айлин Бобева от „Ергенът“: Откъде пари за пътешествие в Дубай?

5 естествени храни, които потискат апетита

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе