6 храни, които могат да подобрят вашия интимен живот
Любов и партньорство

Храни, които могат да подобрят вашия интимен живот

Вероятно сте чували за храни като шоколад и ягоди, които да ви накарат да се почувствате в настроение и да имате по-горещ интимен живот. Въпреки че афродизиаците са спорни сред експертите, много хранителни продукти съдържат вещества, които могат да повлияят на хормоните или да увеличат притока на кръв. Както се досещате, това води до увеличаване на удоволствието в спалнята.

Този списък няма за цел да замени разговора с вашия лекар за намиране на първопричината за ниското либидо. Освен това най-важното нещо, свързано с храната, което можете да направите за своето удоволствие, е да се храните здравословно. Всички пълноценни храни като плодове и зеленчуци могат да бъдат полезни за либидото, тъй като здравото либидо е признак за здраво тяло.

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

И все пак, ето някои храни, които ще ви помогнат за по-горещ интимен живот:

Мед

Ако избирате между подсладители, които да добавите към кафето си, може да изберете този, който може да помогне за повишаване на либидото. Медът е пълен с естествени полезни вещества, включително минерал на име бор. Установено е, че борът спомага за укрепване на костите, подобрява координацията на мускулите, насърчава синтеза на протеини и спомага за увеличаване на естественото производство на тестостерон.

интимен живот

Горски плодове

Вероятно вече знаете, че горските плодове са полезни за блясъка на кожата и съдържат фибри за здрави черва. Но някои експерти са убедени,, че те са тайната на по-добрия интимен живот. Горските плодове като ягодите и малините съдържат цинк, който е важен за регулирането на нивото на тестостерона (този хормон, свързан със интимното  желание).

Горските плодове са здравословен източник на антиоксиданти, фитонутриенти и фибри, така че ако вече сте почитатели на горските плодове, продължавайте да ги добавяте към смутита или да ги ядете с кисело мляко. Може  да получите и ползи за вашия интимен живот.

Шафран

Забравете за мащерката и кимиона – отсега нататък ще искате да готвите всичко с шафран. Смята се, че вкусната подправка е възникнала и е била отглеждана за първи път в Гърция, но днес тя се отглежда предимно в Иран, Гърция, Мароко и Индия. Но за ваш късмет (и за вашия интимен живот) можете да я намерите в повечето хранителни магазини. Може да добавите вкусната подправка към дресинги за салати, зърнени храни, маринати или печени зеленчуци.

интимен живот 2

Стриди

Вероятно морските дарове не са най-подходящата храна, когато си помислите за по-качествен интимен живот, но стридите отдавна са известни с ефекта си на афродизиак. Те повишават допамина, който е невротрансмитер, повишаващ либидото. „Стридите са клиширан афродизиак, защото съдържат цинк, който е необходим за производството на пролактин при жените.

Диня

Динята вероятно е любимият ви плод през лятото (толкова е освежаваща!), но тя има сериозни ползи през цялата година. Освен с високото си съдържание на вода и хранителни вещества, които са полезни за множество функции на организма, динята прави чудеса и за вашия интимен живот.

Динята е една от най-ефективните храни, които съдържат аминокиселини с подобрен интимен ефект (цитрулин), които помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат и подобряват любовното желание. Да, динята е 92% вода, но останалите 8% са пълни с хранителни вещества, които могат да подобрят вашия интимен живот и да поддържат цялостното здраве.

интимен живот

Червено вино

Добре, червеното вино не е храна, но пък сме сигурни, че няма да сте разочаровани, че го намирате в този списък. Сякаш имаме нужда от още една причина да си налеем чаша. Червеното вино може би е една от малкото алкохолни напитки, които са полезни за либидото. И това може да ви изненада или не, но не алкохолът е този, който може да подобри вашия интимен живот.

Една до две чаши червено вино на ден увеличават интимното желание и смазването при жените. Изследователите отбелязват, че пиенето на повече от две чаши червено вино дневно или отдаването на други видове алкохолни напитки не води до същите резултати.

Вижте още:

Четирите зодии, които правят фалшиви признания в любов, за да съблазнят

Зодиите, които се запалват много лесно в леглото

Четирите зодии, които изглеждат истински, но са най-големите предатели

Четирите зодии, които са шантави и забавни в леглото

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Най-злобните зодии, които са способни на всичко, когато бъдат провокирани

Зодиите, които издигат стени пред себе си и са трудни за обичане

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе