Увеличете обема на устните си с... упражнение
Здраве и красота

Увеличете обема на устните си с… упражнение

Увеличете обема на устните си с… упражнение, съветват експерти по лицева гимнастика. Плътните, текстурирани устни придават на жената по-привлекателен външен вид. Но с възрастта устните стават по-малко изразителни. Освен това все повече и повече бръчки се появяват около устата и придават „скръбен“ вид на лицето.

Увеличете обема на устните си с... упражнение

Устни за целуване: ето как да ги постигнеш със съвети от топ гримьори

Как да защитим устните си от сухота и напукване?

 

Как да върнем обема и младостта на устните си? Предлагаме ви едно просто и лесно упражнение – „Рибка“.

Момичетата често хаят устните си, за да изглеждат малко подпухнали и по-обемни. Но те не знаят за съществуването на магическото упражнение „Рибка“, което дава мигновен ефект, който не изчезва до два дни.

Упражнението за кръговия мускул на устата ще даде обем на устните ви, без ботокс и инжекции. Важно е да разберете неговия механизъм.

Кръговият лицев мускул не е прикрепен към нито една кост, а е свързан с много съседни мускули. Той мигновено реагира на стреса и изражението на лицето със спазъм и постепенно свиване. Мускулният пръстен, така да се каже, е компресиран, подчинявайки се на природните сили. И включва съседни мускули.

Можете да възстановите нормалния обем на устните си, като премахнете спазъма на кръговия мускул на лицето. За това ще ви помогне специалното упражнение „Рибка“. Ако го правите всеки ден, упражнението ще има положителен ефект, който „работи“ до 2 дни. Още след първата сесия ще забележите, че устните ви са станали по-обемни и плътни: ефектът ще бъде забележим. Тази техника работи с орбикуларния мускул на устата на принципа на постизометричната релаксация на мускулите с помощта на малки движения на устните. Упражнението възстановява формата и обема на устните, придава им изразителност.

Ефектът от упражнението „Рибка“:

  • възстановяване на баланса на напрежението между лигавицата и външната повърхност на устните;
  • елиминиране на спазми и хипертоничност на кръговия мускул на устата;
  • намаляване на т.нар. кисели бръчки около устните;
  • частично премахване на вертикални гънки в ъглите на устата;
  • подобряване на цвета на устните;
  • осигуряване на приток на кръв към кръговия мускул на устата и подхранване на тъканите в тази област;
  • индиректно взаимодействие с назолабиалните гънки и мускулите на бузите;
  • подобрена артикулация.

Инструкции за изпълнение упражнението:

1.Слагаме длани на бузите си.

2.Разтягаме устните с тясна тръба и след това завъртаме краищата на устните, за да образуваме подобие на грамофон. Дръжте устните си в напрежение за 5-10 секунди.

3.Сега нека се погледнем в огледалото, за да преценим кои области от орбикуларния мускул на устата не са станали розови.

  1. Продължаваме да държим нашия „грамофон“ и започваме да обработваме желаната област на мускула с малки движения. Така активираме притока на кръв.
  2. Упражнението може да се счита за завършено, ако кръговият мускул на устата стане напълно розов.

Извършваме манипулацията два пъти на ден, за да постигнем розов оттенък на всички зони на кръговия мускул на устата, като правило отнема от 1 до 2 минути. ⠀

Препоръки

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе