7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем

7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем
Здраве и красота

7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем

Не постигате ли желаните резултати дори след ежедневно използване на околоочния крем? Няма съмнение, че кремовете за под очите са продукт за грижа за кожата, който помага за справяне с проблемите под очите като тъмни кръгове, подпухналост, обезцветяване и фини линии.

Все пак трябва да знаете, че само правилният метод на нанасяне на продукта може да ви помогне да извлечете максимални ползи от вашия крем за под очите.

7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем

3 акцента за перфектна очна линия

6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Е, имаме добри новини за вас! Можете да коригирате увредената кожа под очите си, като избягвате определени грешки в грижата за кожата и адаптирате новите навици за грижа за кожата.

7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем

1. Използване на твърде много количество

околоочния крем
7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем снимка: pinterest

Ще се изненадате да разберете, че прекаляването с каквито и да било продукти за грижа за кожата може да причини повече вреда, отколкото полза, особено за вашата деликатна кожа под очите. Установено е, че прекаленото нанасяне на продукта за по-дълго време може да има вредно въздействие върху тънката кожа. Експертите по грижа за кожата обясняват, че околоочния крем с размер на грахово зърно е подходящ за подхранване на кожата под очите.

2. Нанасяне в грешен ред

Досега, ако не сте извлекли максимални ползи от околоочния крем, трябва да помислите да проверите отново метода си на нанасяне. Да, чухте правилно. Нанасянето на вашите продукти в правилния ред е един от най-важните съвети за ярка и безупречна кожа под очите. Преди да започнете да прилагате продуктите, винаги проверявайте как да използвате инструкциите върху етикетите на продукта. Общото правило е да поставите малка точка около зоните под очите и да я смесите внимателно с безименния си пръст.

3. Използване твърде близо до очите

околоочния крем
7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем снимка: pinterest

Трябва да използвате околоочния крем поне на половин инч от отварянето на очите. Трябва да знаете, че кремовете под очите не са предназначени да се използват върху цялата ви област около очите. Напротив, те са предназначени да се използват само върху кожата около очите ви. Когато нанесете крем под очите много близо до очите си, това може да доведе до дразнене на кожата и дискомфорт.

4. Нанасяне върху суха кожа

Експертите по грижа за кожата препоръчват да използвате околоочния крем върху влажна кожа. Факт е, че когато кожата ви е влажна, нейната пропускливост се увеличава, което позволява по-доброто усвояване на съставките. Известно е, че продуктите за грижа за кожата като овлажнители, серуми, околоочни кремове и т.н. ви дават максимални ползи, когато се използват върху леко мокра кожа.

5. Енергично втриване на крема

околоочния крем
7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем снимка: pinterest

Кожата около очите е по-деликатна от останалите части на тялото, така че трябва да се третира с повишено внимание. Дерматолозите са съгласни, че честото смръщване на вежди или търкане на очите може да разкъса деликатните кръвоносни съдове, което в крайна сметка увеличава риска от тъмни кръгове, подпухнали очи и фини линии. Вашият безименен пръст има най-мекото докосване в сравнение с другите пръсти. Затова се препоръчва околоочния крем да се нанася внимателно с безименния пръст.

6. Бързо редене на останалите продукти

Друга често срещана грешка, която повечето хора допускат, е, че не спазват разликата между нанасянето на продукти за грижа за кожата. Когато приключите с околоочния крем, трябва да дадете известно време съставките да попият в кожата ви. Според експертите по грижа за кожата една или две минути пауза е добра, докато наслоявате продуктите за грижа за кожата.

7. Прилагайте го само в нощна рутинна грижа за кожата

околоочния крем
7 грешки, които трябва да избягвате с околоочния крем снимка: pinterest

Обикновено се смята, че околоочния крем трябва да се използва през нощта. Но факт е, че кожата ви е подложена на стрес от околната среда през целия ден. Това също може да повлияе на здравето на кожата ви, особено кожата под очите е доста тънка и чувствителна. Следователно, трябва да се използва сутрин, както и вечер, за да се бори с признаците на стареене, дължащи се и на стреса от околната среда.

Кожата под очите показва първите признаци на стареене под формата на тъмни кръгове, фини линии и увиснали горни клепачи. Важно е грижата за под очите да стане неразделна част от режима ви за грижа за кожата.

Tagged , , ,
на горе