Кое е вашето ТОТЕМНО ЖИВОТНО (ваш небесен закрилник, духовен водач) според зодията?

Кое е вашето ТОТЕМНО ЖИВОТНО (ваш небесен закрилник, духовен водач) според зодията?
Астрология Интересно

Кое е вашето ТОТЕМНО ЖИВОТНО (ваш небесен закрилник, духовен водач) според зодията?

Тотемното животно е нещо подобно на небесен (духовен) закрилник, по-характерно за славянските народи. Тотемизмът е различен светоглед, който се явява духовна комуникационна връзка между човека на земята и неговият небесен „пазител“ (духовен водач).

Може би, повечето хора не знаят кое е тяхното тотемно животно, въпреки, че това се изчислява много лесно. Обикновено тотемът е непосредствено свързан с датата на раждане.

Кое е вашето ТОТЕМНО ЖИВОТНО (ваш духовен закрилник, духовен водач) според зодията?

Кой е вашият „пазител“, според зодиакалния ви знак, под който сте родени:

1.Тотемно животно на зодия Овен: хермелин и лисица.

2. Тотемно животно на зодия Телец: жаба и вол.

3. Тотемно животно на зодия Близнаци: скакалец и Морско конче.

4. Тотемно животно на зодия Рак: хамстер и орехче.

5.Тотемно животно на зодия Лъв: охлюв и кон.

6. Тотемно животно на зодия Дева: мравка и риба.

7. Тотемно животно на зодия Везни: бръмбар и лебед.

8. Тотемно животно на зодия Скорпион: бобър и пеперуда.

9. Тотемно животно на зодия Стрелец: куче и ястреб.

10. Тотемно животно на зодия Козирог: мечка и елен.

11. Тотемно животно на зодия Водолей: върколак и котка.

12. Тотемно животно на зодия Риби: гарван и змия.

Как да определите лично вашето тотемно животно?

Не е невъзможно, но за целта, трябва напълно да се потопите в себе си и мислено да си задавате следните въпроси: „Кой моят пазител или духовен водач? Кой ще ми даде мъдрост и сила? С кого да се свържа?“

С помощта на медитация можете да „видите“ много интересни и вълнуващи неща. Например, ако в земния ви живот обожавате котките, тогава вашият личен тотем може да се окаже, че е котка. Ако постоянно храните гълъби или други птици, тогава те ще стават все-повече около вас. Какво да кажем за любителите на кучетата: те вероятно имат за тотемно животно куче, което е свързано с вярност, преданост, искрена любов и обич.

Смята се, че змията е водач в света на вълшебствата. Не напразно я наричат най-мъдрата и хитра. На подсъзнателно ниво всеки човек усеща кой го закриля, защото притежава същите лични качества като животното му. Следователно той може да го помоли за подкрепа, помощ, сили и т.н.

През целият си живот хората са склонни да взаимодействат с различни видове тотемни животни, в зависимост от ситуацията. Но в повечето случаи те разчитат само на „своите“.

По този начин взаимодействието с Висшите сили е важен принцип на тотемизма. Най-близо до тотемите са последователите на шаманизма и други източни практики. Те знаят как да усещат другия свят, по напълно различен начин от хората със западен мироглед. Те обожават природата и всичко живо, което ги заобикаля, следователно се отнасят към животните с истинско уважение.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе