Токсичността няма пол. Тя е отрова за любовта и бавно я убива

Токсичността няма пол. Тя е отрова за любовта и бавно я убива
Любов и партньорство

Токсичността няма пол. Тя е отрова за любовта и бавно я убива

Често не може да осъзнаем колко токсично може да бъде нашето поведение спрямо партньора ни. Прекалената ревност се поражда от силна привързаност и безрезервна любов, която понякога се оказва много опасна за нас самите. Жената обича силно. Истински. Безусловно. И от страх да не загуби тази любов, понякога тя се превръща в токсична и отблъскваща с поведението си мъжа до нея.

Любовта без доверие е невъзможно да бъде щастлива и красива. Ако нямаш доверие на партньора си, никога не би почувствала връзката ви спокойна и здрава.Токсичността няма пол. И както има токсични мъже, така има и токсични жени. Жени, които задушават своите половинки. Жени, които сами отблъскват хората, които са до тях. Токсичността е отрова. Която бавно убива любовта.

Признаци, че си токсична приятелка

Нарушаваш личното му пространство

Когато посещаваш стаята му, ставаш ли любопитна за вещите му? Започвате ли да докосваш предмети, които знаеш, че не трябва да ги пипаш? Да, ти си негова приятелка, но това не означава, че трябва да се ровиш прекалено много в личните му вещи, както и не трябва да нарушаваш личното му пространство. Имаш привилегии, но те не са свързани с това.

И няма нищо лошо в това да попиташ партньора си за нещата в стаята му – коя е на тази снимка или от кого е този сувенир.Но ако прекалено много любопитстваш има шанс да изглеждаш в неговите очи, сякаш търсиш нещо по-конкретно.

Не понасяш грешките

Ти винаги си права. Без значение дали наистина е така. В твоите очи никога не грешиш. Но знаеш ли, че това може да доведе до сериозни последици в твоята връзка? Защо?

Защото това може да те накара да избегнеш поемането на отговорност за грешките си. А знаеш, че да си във връзка е отговорност, защото освен за твоето щастие, отговаряш до голяма степен и за това на твоя партньор. Може би виждаш грешките, които допускаш, но обвиняваш постоянно него? Ето това е да си токсичен партньор.

Винаги се тревожиш за връзката си

Когато се разхождате заедно на публично място и хванеш партньора си да се заглежда по друга жена, веднага се притесняваш. И разбира се започваш да се държиш студено и отдръпнато към него.

Може и да не искаш да го признаеш, но ти го ревнуваш, дори и само да гледа чуждите жени. Скъпа, нормално е да се заглежда. Та той е мъж. Заложено му е в природата. Важно е да бъде до теб. И да държи на теб.

Нали няма да позволиш на един поглед да развали отношенията ви и да бъде повод за скандал, който със сигурност няма да се отрази благоприятно на вашата връзка? Имаш проблем с доверието. Това е токсична черта, която ще ти бъде в голяма вреда.

Раздялата – твоето оръжие

Бъди честна. Заплашвала ли си го някога, че ще скъсаш с него, докато се карате? При всеки ваш спор, ти винаги поставяш един и същ ултиматум: или той прави каквото ти искаш и кажеш, или се разделяте.

Ти използваш тази заплаха често и тя работи – понякога. Това е един от най-ясните признаци, които ти подсказват, че може да си малко токсична и дори манипулативна към партньора си.

Но знаеш ли, че в един момент на него ще му писне постоянно да го заплашваш с раздяла и сама ще го отблъснеш от себе си. И в един случаен ден, когато най-малко очакваш, той ще поиска да се разделите. И не, няма да е негова вината, а твоя. Защото с това поведение ти може да постигнеш единствено това.

Избягваш конфликти

Не всички спорове в една връзка са лоши. Често по време на тези спорове партньорите могат да намерят решение на проблемите във връзката си и дори да станат още по-сплотени. Но не за теб. Не си склонна към конфликти.

Страхуваш се, че ако започнете да се сърдите един на друг, определено ще се разделите. А раздялата е най-големият ти страх. Кошмар, който те кара да настръхнеш само при мисълта за него. И потискаш емоциите си. Не споделяш какво чувстваш, защото не искаш да се скараш с него. Но знаеш ли колко може да ти навреди това? Комуникацията е нужна. Не я пренебрегвай.

Манипулираш го

Знаеш точно какво да кажеш и направиш, за да го накараш да стане емоционален и да е готов да изпълни всяко твое желание.Знаеш кога трябва да рониш сълзи, за да го накараш да направи това, което искаш или да го накараш да ти прости.

Мислиш си, че това, което правиш е нещо безобидно, но в действителност това е токсично, манипулативно поведение.Знаеш ли какво? Това е начин да получиш несправедливо това, което искаш от него.

Tagged , , , , , ,
на горе