Токсична ли си за останалите? Виж знаците, които го показват

Токсична ли си за останалите? Виж знаците, които го показват
Любов и партньорство

Токсична ли си за останалите? Виж знаците, които го показват

До сега сме говорили за токсичните хора, които ни заобикалят и как да се справим с тях. Но идва момент, в който осъзнаваме, че не само околните могат да бъдат неприятни за нас. Понякога ние също може би сме лошите герои в нечия история. Мислила ли си, че и ти може да носиш етикета „токсичен човек“? Може би твоето поведение е накарало хората, които са покрай теб да те мислят за такава. Може би, защото те са те провокирали да се държиш по този начин с тях. Никой не е перфектен. Токсичността е като чумата. Опустошителна е за околните.

Но знаеш ли какво е хубавото от цялата тази неприятни история? Никога не е късно да се промениш и да бъдеш отново онова красиво и вежливо момиче, което всички харесват. Но за това, първо трябва ти самата да приемеш, че си токсична за твоите близки и познати. Чудиш се как? Остани с нас, попаднала си на правилното място, в точния момент. Моментът на промяната. Твоята промяна. Към по-добро.

Представяме ти знаците, които ще ти покажат наистина ли си толкова токсична за останалите. Въпреки че се надяваме да не се припознаеш в тях.

Твоите отношения с мъжете никога не продължават

Да… Всичките ти срещи и запознанства си приличат по едно нещо – не траят дълго. Дали е за добро? Казват, че хората, които не се задържат в живота ни, са просто урок, който трябва да научим. Но не си ли се замисляла, че това е като омагьосан кръг, в който се въртиш вече толкова време? И след всяко приключване на отношенията, ти все повече се отчайваш.

Хората се чувстват лошо, след срещата ти с теб

Вярваме, че не го правиш умишлено. Но ако всеки път, след срещата ви с някой приятел, той се чувства зле, със сигурност причината е в теб. Може би имаш прекалено много негативна енергия, която предаваш на околните. Да, не го правиш нарочно, но трябва да се замислиш и да предприемеш някакви мерки. Защото освен без гадже, ще останеш и без приятели. А самотата може да бъде убийствена.

Не можеш ли да се радваш?

Защо не може да се радваш, когато хората около теб са щастливи? И не казвай, че не е вярно, защото всеки път, когато някой твой близък постигне успех, той не го споделя с теб. Замисли се защо? И преди да си мислиш, че тези хора не те харесват, не търси отмъщение. Спомни си за всеки път, когато с нетърпение са ти споделяли за своите успехи и радости в живота, ти как реагира? Ето, вече знаеш отговора. И няма нещо като „благородна завист“. Завистта е само една и е крайно неприятна.

Винаги ли искаш да доминираш?

Във всеки един разговор, ти искаш да си водещата. Твоята дума да се чува най-силно. Всъщност само тя да има значение. Но не смяташ ли, че така ще станеш противна за останалите? И постепенно всички ще започнат да те избягват, дори и най-добрите ти приятели. Трябва да осъзнаеш, че както ти имаш право на глас и мнение, същото е и за останалите участници в разговора. Още повече, че те са твои близки, към които трябва да се отнасяш с уважение.

Добра си, но когато имаш полза

Доста неприятна черта. Ако се държиш добре с хората, само и единствено тогава, когато искаш нещо в замяна и имаш някаква полза от тях, то със сигурност си не само токсична за останалите, но и си пълен егоист. Какво правиш, когато те не са съгласни с теб? Продължаваш да се държиш мило и приятелски или обръщаш другата си страна – лошата? Е, ако поведението и отношението ти се променят след отказ от страна на твой приятел, със сигурност намеренията ти не са искрени, нито пък уважението, което уж изпитваш към тях. Ти не само си токсичен човек. Ти си и лош приятел.

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе