Типове приятели, които трябва да избягваме
Психологически

Типове приятели, които трябва да избягваме

Има типове приятели в живота, които трябва да избягваме за наше добро.В живота на всеки от нас има две категории хора – хора, които ни изпълват с радост и цел или изпразват душата ни и изцеждат енергията ни.

Вместо да се фокусираме върху създаването на колкото се може повече приятели, трябва да обърнем голямо внимание на това кои са нашите приятели. Дали те са първите, които ни повдигат, или са вторите, които ни държат надолу?

Искате да излезете с него? Поканете го

Малките тайни на идеалните двойки

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Типове приятели, които трябва да избягваме

1. Приятелят, който винаги се оплаква

приятели
Типове приятели, които трябва да избягваме снимка: pinterest

Имате ли приятел, който винаги се оплаква?Винаги нещо не е наред с тяхната работа, съпруга, трафика, времето и списъкът продължава и продължава. Те имат непрестанна нужда да хленчат за нещата, които не вървят добре в живота им, и се грижат да чуете за това с пълния театрален ефект – ръцете им във въздуха, сбръчкани вежди и писклив от недоволство глас.

Няма опасност да имате приятел, който обича да се изпуска от време на време, но ако имате приятел, който винаги се оплаква, това е проблем.

Разбира се, това е досадно, но това, за което наистина трябва да внимавате, е, че постоянната негативност на хронично оплакващия се може всъщност да ви убие. Тези приятели са определено токсични.

2. Приятелят, чийто живот е безкраен сериал от сапунена опера

приятели
Типове приятели, които трябва да избягваме снимка: pinterest

Някои хора изглеждат завинаги въвлечени в объркани взаимоотношения, разгорещени конфликти на работното място или още една „криза“ под формата на преварени зеленчуци в ресторант. Драмата изглежда ги следва, където и да отидат.Хората, които обичат драмата, се нуждаят от публика, която ще им обръща постоянно, неразделено внимание.Ако си позволим да се превърнем в тази публика, ще бъдем принудени да слушаме истории след истории, изпъстрени с „Боже мой“ и удивителни знаци, но нямащи реална стойност.

От нас ще се очаква да кимаме заедно, да инвестираме емоционално в техните неволи в отношенията, служебни вражди или семейни разногласия. И ще трябва да ги утешаваме отново и отново.

Преди да се усетим, биваме погълнати от тяхната драма и се оказваме празни емоционално в края на всеки разговор. Скоро започваме да си мислим „какво е този път?“ когато ни се обаждат или ни пишат.Ако имате приятел, чийто живот е дългогодишна сапунена опера, може би е време да превключите канала.

Важно е да запомните, че ние имаме властта да решаваме как искаме да прекараме дните си и с какво искаме да бъдат изпълнени умовете ни.

Наистина ли искате да прекарвате часове след часове в слушане на проблеми, които са преувеличени от хора, които нямат голям интерес от действителното им решаване?

И не позволявайте на никого, включително на себе си, да ви накара да се почувствате зле, че се отдалечавате от драмата.

Животът е твърде кратък, за да живеем постоянно в сапунена опера на някой друг. Тези приятели ще ви отегчат живота.

3. Приятелят, който не уважава вашите основни ценности

приятели
Типове приятели, които трябва да избягваме снимка: pinterest

Приятелите не трябва да се съгласяват с ценностите и вярванията на другия през цялото време. Но това, което е от решаващо значение за всяко добро приятелство, е уважението към основните ценности на другия.Виждали сме много така наречени приятели да се заяждат един друг за неща, които не разбират, но са важни за другия човек.Например, човек, който обича необвързания живот на срещи, нарича своя женен приятел „немъжествен“, защото отказва да флиртува с други жени, защото цени брака си. Или атеист, който казва на своя отдаден християнски приятел, че смята, че времето, прекарано на нейния приятел в молитвени групи, е „загуба на време“.

Неуважението към нечии основни ценности е признак на нетолерантност.

Изпраща съобщението „Аз съм прав, а вие грешите и отказвам да обмисля всяка друга възможност“. Подобно отношение не само ще създаде напрежение и негодувание в приятелството ви, но ще ограничи ежедневните разговори до повърхностни теми. Всичко, което е по-дълбоко от времето, скорошния спортен мач или новостите по телевизията, ще доведе до удари по нещата, които смятате за важни за вас, така че ще го избягвате напълно.

4. Приятелят, който трябва да бъде по-добър от теб във всичко

приятели
Типове приятели, които трябва да избягваме снимка: pinterest

Всички познаваме хора, които са състезателни по природа. Някои може да се превърнат в говорещи боклуци и изпомпващи гърди зверове по време на спортна игра. Други ще се опитат да се докажат като по-добрия готвач с рецепта за бавно печени ребра, която ще засрами вашата.

Каквото и да е, малко състезание в едно приятелство не е голяма работа. Може дори да е забавна странност. Но ако имаме приятел, който трябва да ви победи във всичко, това вече не е нещо, което можем да замазваме като „странност“.

Никой не може да бъде по-добър от някой друг във всичко. Винаги можете да научите нещо от някой друг, независимо от неговата възраст, социално-икономически статус, ниво на образование или житейски опит. Избягвайте ги тези приятели, които се състезават с вас.

Tagged , ,
на горе