Тайните на семейното щастие: Простички правила с голям ефект

Тайната на семейното щастие
Психология

Тайните на семейното щастие: Простички правила с голям ефект

Вероятно много от вас са чували, че успехът в брака не се състои само в това да намериш подходящия партньор, но и самият ти да бъдеш такъв. Всеки иска да намери перфектния партньор, но всъщност никой не е перфектен. Обръщаме внимание на външния вид, начина на общуване, стила на обличане, остроумието, чувството за хумор, като се опитваме сами да „държим летвата високо“. Трябва обаче да разберем, че един ден ще трябва да захвърлим маските.

Какво отличава щастливите двойки от останалите?

Те имат уменията да се справят лесно с конфликтите

Семейният живот не може да бъде перфектен. Понякога нещата, които ни правят щастливи (кариера, деца), предизвикват сериозни конфликти. Щастливите двойки разказват искрено на партньорите си как се чувстват и се изслушват. Те умеят да управляват конфликта чрез съпричастност и откритост.

Те се отнасят с уважение един към друг

С течение на годините на съвместен живот в брака някои двойки толкова свикват един с друг, че започват да приемат проявите на любов и настойничество за даденост. Вместо това щастливите двойки си спомнят колко усилия влага партньорът им, за да изпълни своите отговорности. Щастливият съпруг никога не забравя да благодари на жена си за вкусната вечеря и реда в къщата, а щастливата съпруга винаги оценява упоритата работа на съпруга си, който издържа семейството. Това уважение е налице дори и когато двойката е скарана или някой от партньорите е обиден.

Те подкрепят мечтите и стремежите си

Въпреки общите мечти и планове, всеки от партньорите все още има свои лични стремежи за бъдещето. Колкото и призрачни да изглеждат тези планове, добрата съпруга никога няма да каже на съпруга си, който внезапно се зае да пише роман, нещо от рода на: „Защо ти е това? Безнадеждно е, по-добре си намери нормална работа. “ Напротив, тя ще го подкрепя изцяло.

Те си позволяват да имат живот и извън връзката

Щастливите двойки осъзнават, че нищо няма да потуши любовта им по-бързо от ревността и чувството за собственост. Те имат различни приятели, различни хобита, различни начини да прекарват свободното си време, защото в това няма нищо лошо. Те си позволяват да се забавляват по свой начин. Само човек, който отделя време и за себе си, може да се чувства истински щастлив. А когато и двамата партньори са щастливи, това се нарича успешна връзка!

Tagged ,
на горе