Признаци, че съпругът ви е мързелив
Любов и партньорство

Признаци, че съпругът ви е мързелив

Да осъзнаете, че съпругът ви е мързелив далеч не е най-приятното нещо, което може да ви се случи в първите месеци от брака. Много съпрузи обичат и уважават половинките си и това е страхотно. Въпреки това, да участват еднакво с тях в домакинската работа е нещо съвсем различно. Постепенно дамите започват да стават все по-изнервени, когато става за това да молят партньора си да изпълнява прости задачи, а той все си намира оправдание.

Ако подозирате, че съпругът ви е мързелив, внимавайте за следните признаци, които могат да потвърдят теорията ви:

Той има отлични извинения да не върши домакинска работа.

Има много извинения, които вашият приятел може да използва, за да отклони домакинските задължения. Звучат ли ви познато изрази като „Знаеш ли колко километра съм карал днес“ или „Вече съм изтощен“? Може би няма да изнесе боклука, защото е по средата на видеоигра. Внимавайте, защото извиненията може да продължат да идват с тревожна честота.

Той обвинява задачите в офиса, че не може да върши домакинска работа.

Можете да го помолите да измие чиниите, само за да получите отговор, че пише служебен имейл. Или може би той казва, че има ранна среща на следващия ден и трябва да си легне по-рано, за да се наспи. Или се оплаква, казвайки: „Имах дълъг ден на работа“. Трябва да разберете, че всеки, който иска да отдели време за почистване, винаги ще го направи. Това отношение на партньора не е проблем в някои случаи, но ако стане тенденциозно, е вредно за добрата домашна среда.

Той никога доброволно не ви помага с нищо.

Съпругът ви е мързелив и ако никога не поема инициативата, за да ви помогне с нещо. Вашият партньор може често да ви вижда как се мъчите да се събудите рано, за да готвите или чистите, въпреки другите ви задачи. Ако той реши да игнорира вашето тежко положение и никога доброволно да не подаде ръка, тогава това може да произтича от мързел.

Той казва „да“ на задачите, но забавя изпълнението им.

Нека бъдем честни. С малки изключения, причината да отлагаме е, че не искаме да вършим тези задължения. Това може да почувства вашият съпруг, когато го помолите да изпълни задача. Тогава може да получите отговори като „Ще го направя, но след малко“ или „Дай ми един час, ден или седмица“. Разбира се, някои неща отнемат време и това е нормално. Но да бави с дни сменянето на изгоряла крушка например, не е добър знак. Най-лошият сценарий е, ако той каже, че скоро ще се справи с това, но това никога не се случва. Така в един момент сте принудени да го направите сами, заедно с всички други неща, които вече правите из къщата.

Ако осъзнаете, че вашият съпруг е мързелив и показва някои от тези показатели, тогава не премълчавайте. Намерете подходящия момент да поговорите открито с него и да оправите нещата. Колкото и да е странно, някои мъже наистина не осъзнават какво причиняват на половинката си с всичко това. Може би, ако бъдете честни с него, той ще проумее грешката си и ще започне да ви помага повече.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе