Сутрешни ритуали на добре поддържаната жена, които не бива да пропускате

Сутрешни ритуали на добре поддържаната жена
Здраве и красота

Сутрешни ритуали на добре поддържаната жена, които не бива да пропускате

Ставате ли сутрин, измивате ли набързо лицето си и бягате на работа след една скоростно обърната чаша кафе? Тогава е време да преразгледате сутрешните си ритуали и да посветите малко повече време на себе си.

Защото именно сутринта задава тона за деня. И жените, които се наричат ​​добре поддържани, са наясно с това. Затова те никога не забравят за тези прости сутрешни ритуали, които всеки от нас може да изпълни.

Отпуснете се в леглото 5 минути след сън

За мнозина сутринта започва почти по същия начин. Нямаме време да отворим очи и се почва: задължения, угаждания на всеки, работа. И това е първата ни грешка.

Събуждайте се постепенно, полежете още малко, след като изключите алармата. Разтегнете се, оставете вашите кръвоносни съдове и мускули да се събудят. И едва след това можете да излезете изпод завивките.

Защо е толкова важно за красотата и младостта – да се разтягате и прозявате сутрин? Ще научим сега. Но първо, ритуалите.

Правете си комплименти

Много е важно да се настроите на вълната на любовта в себе си, защото не напразно казват: „Не можеш ли да обичаш себе си, никой няма да можеш да обичаш“.

Време е да се изправите на красивите си крака и да следвате кралската походка до банята, за да си измиете зъбите. Погледнете се в огледалото и се усмихнете. Правете си комплименти, дори на глас. Не се срамувайте.

Ако някой мисли за глупаво да прави комплименти, просто опитайте и ще се изненадате как отражението ви в огледалото ще се промени само след няколко седмици. Увереността в собствената привлекателност е един от белезите на добре поддържаната жена.

Не забравяйте за водния баланс

Чаша вода сутрин е ритуал, който не всеки спазва. Но именно водата, а не чаша кафе, помага за ободряване, нормализиране на храносмилането и прочистване на организма от токсини. Кожата ви само ще ви благодари за това – с блясък и сияние.

И ако все още не сте си създали този навик, време е да започнете.

Танци или спортуване

Сутрин е много важно да спортувате. Това може да са танци с любимата ви музика или лека гимнастика. Не се пренапрягайте, просто се пораздвижете малко. Дори само след минута активна дейност веднага ще усетите прилив на сили, който ще ви заредят с енергия за деня.

Грижа за кожата

Сега е моментът да се подредите. Всеки избира грижа, която му подхожда по тип кожа. Нежното почистване, тонизиране и овлажняване на кожата сутрин са трите основни правила, които не бива да се пренебрегват.

 

Но е важно да добавите още един малък ритуал към тези правила. И това е упражнение, което поддържа лицевите мускули в тонус. Например акупресура на активни точки, която отнема само 7 секунди. Или просто лек масаж.

И тогава дори без декоративна козметика, кожата ще изглежда добре поддържана и млада.

Няма значение на колко години сте: на 18 или 70. На всяка възраст добре поддържаната жена си остава кралица.

Tagged ,
на горе