Съзнателна и подсъзнателна любов: По какво се различават и кое е определящо за нашето щастие

Съзнателна и подсъзнателна любов
Любов и партньорство

Съзнателна и подсъзнателна любов: По какво се различават и кое е определящо за нашето щастие

Известно е , че човешката природа е устроена така, че всички процеси в живота ни са взаимосвързани.

Дори в тези случаи, когато изглежда, че връзката е изградена само върху страст, всъщност в подсъзнанието на мъжа и жената картината е съвсем различна.

И в нея се преплитат както лични, така и интелектуални фактори, а също и случки от миналото, които реално са довели и двамата до такава връзка.

Подсъзнателни страхове

В подсъзнанието на първо място се вземат предвид подсъзнателните страхове. Ако те настояват, че любовта винаги носи болка, тогава човек ще избягва всячески всички дългосрочни връзки и ще се насочи към такива, които са на базата на интимната близост.

Факт е, че нашето подсъзнание първоначално избира човек за връзка, която според неговите стандарти ни подхожда най-много по много начини.

Намирайки се в „тук и сега“, то винаги разчита на миналото и се фокусира върху бъдещето. И тези много параметри съответстват както на миналото, така и на бъдещето. По този начин винаги избираме партньор в живота според вътрешния си мотив.

Каква е тогава разликата от съзнателния избор?

Съзнателно и ние сравняваме с опита и опитваме перспективи.

Огромната разлика е, че много по-дълбоки спомени са на разположение на подсъзнанието, чак до ранния пренатален период, който е напълно недостъпен за съзнанието.

Следователно решението на подсъзнанието винаги е много по-силно и по-тежко от съзнателното. Можем да кажем, че решаваща е неговата роля.

Какво се случва с подсъзнанието на хората, които са заедно от много години?

Своеобразно сливане. За какво иде реч?

Защо хората държат на връзките, когато в тях няма щастие? Отново става въпрос за подсъзнателни вярвания.

Подсъзнанието на някои от нас не знае друг начин за изграждане на взаимоотношения.

Някой подсъзнателно е сигурен, че не заслужава по-добър живот.

За друг вечните скандали и студенината във връзките всъщност са просто „удобни“ и им дават възможност да имат причина да бъдат по-рядко вкъщи, да отделят повече време на хобита и приятели.

И успоредно с всички подобни причини, винаги съществува фактът, че подсъзнателно изграждаме очаквания за съвместно бъдеще, ако съзнанието не е дало заповед за окончателно прекъсване на отношенията.

И често е трудно за съзнанието да вземе такова решение, защото подсъзнанието държи нагласите от миналото и очакванията за бъдещето. Нещо като затворена верига.

Следователно е толкова важно да обърнете дължимото внимание както на съзнанието, така и на подсъзнанието – на себе си като цяло.

Само тяхната съгласуваност и последователност ще ви дадат желаното щастие и тогава любовта и силата на чувствата и емоциите няма да „срок на годност“.

Tagged , ,
на горе