как да разберете че той вече не ви обича
Любов и партньорство

Как да разберете, че той вече не ви обича

Как да разберете, че чувствата на мъжа до вас вече са изстинали? На пръв поглед въпросът изглежда доста глупав, защото всяка жена е сигурна, че когато този момент настъпи, когато любимият загуби интерес към нея, това ще е съвсем очевидно. Практиката обаче показва съвсем друго.

Напълно е възможно да се живее с човек, към когото не изпитваме топли с години, ако не и с десетилетия. На пръв поглед изглежда, че двамата са все още двойка, но това е пълна илюзия, потвърждават психолозите. Щом чувствата са преминали, поне от страна на един от двамата, то тогава те са заедно само на пръв поглед. В действителност изобщо не е така.

Интересното е, че в такава ситуация могат да попаднат жени на всякаква възраст. Те наивно се заблуждават, че съпругът не напуска, защото ги обича.

Но така ли е? Или може би просто създава такова впечатление, защото така му е удобно? Например, ако е зависим по някакъв начин от своята партньорка и не желае да си нарушава спокойствието. Или по инерция, това също е една много срещана тактика. Мъжът вече няма нито емоционален, нито интимен интерес, но спокойно си стои с тази жена, защото вече животът му е уреден така и той не желае да се впуска в промени, които ще му нарушат равновесието.

Това според психолозите дали мъжът вече няма чувства към жената до него, може да се разбере много лесно и с един-единствен знак.

Според специалистите основната емоция, която човек изпитва по отношение на дамата, която обича, е съчувствието. Ако то липсва, не можем да говорим за каквато и да е любов.

Когато един мъж не е способен да съчувства на своята половинка и да съпреживява нейните проблеми като свои, може да се твърди, че той не изпитва любов към нея.

В неговото съзнание тя няма нужда от подкрепа и може да се справи сама с всичко.

Такъв мъж не може да понася сълзите на жената и когато тя му се оплаква, единственото чувство, което изпитва, е досада.

Tagged , ,
на горе