Стрес: Проста техника за премахване на негативните последици

Стрес: Проста техника за премахване на негативните последици
Добра форма

Стрес: Проста техника за премахване на негативните последици

Стрес: Проста техника за премахване на негативните последици, предлагат експерти. Този метод на терапия е много прост и ефективен, и се основава на стимулирането на биологично-активни точки на ръцете и краката, които са проекции на органи и системи на човешкото тяло.

По време на всеки стрес мускулният тонус на човек рязко се повишава, цялото тяло сякаш се свива, подготвяйки се за скок или бягство. Това дава огромно натоварване на сърцето, сърдечната честота се ускорява, кръвоносните съдове се свиват, кръвното налягане се повишава, съсирването на кръвта, тоест човек е готов да избяга или да атакува.

СПА у дома срещу стрес и умора

9-те най-вредни реакции при стрес. Как да ги промените?

3 идеи за работа с мандала срещу стрес

Су-джок и вода срещу стрес

Тези действия са необходими, за да се отървете от адреналина, който винаги се произвежда в тялото по време на стрес. И може да се премахне само с помощта на мускулно натоварване, дихателни упражнения и използване на билкови препарати.

Някога нашите предци, когато са били нападнати от някакъв вид звяр или враг, обикновено са отвръщали като са бягали. Така адреналинът се отделя и тялото бързо се възстановява от стреса.

Днес всеки от нас ежедневно, освен това повече от веднъж, може да изпадне в различни стресови ситуации – независимо дали в транспорта или на работа и т.н. – някой ще бъде груб, ще натисне клаксон… Малцина обаче ще действат в тази ситуация, както нашите предци – да избягат или да атакуват. Наистина, днес това се смята за непочтено и грозно.

 

В резултат на това, адреналинът не се отделя и неусетно се получава такова вредно натрупване, което води до разрушаване на тялото отвътре. Често хората дори не мислят за това, че са в постоянно състояние на стрес. Също така се случва, че причините, които са задействали стресовия механизъм, отдавна са изчезнали и човек не може да се отпусне и да се върне в правилния път.

Системата су-джок може да ви помогне сами и бързо да излезете от стресова ситуация.

Този метод на терапия е много ефективен и се основава на стимулирането на определени точки на ръцете и краката.

  • По време на стрес, на първо място, трябва да свалите всички пръстени и гривни. Факт е, че през цялото човешко тяло преминават енергийни меридиани и всички бижута, които носим, ​​блокират тази енергия.

Следващото нещо, което трябва да направите

е да започнете енергично да търкате длан в длан, докато не почувствате топлина. След това трябва да вземете пръстите на едната ръка с другата ръка и да ги стиснете много силно, като държите ръцете си на нивото на гърдите. Трябва да стискате, докато пръстите се зачервят. Същото трябва да се направи и с двете ръце.

Трето упражнение

Палецът на дясната ръка трябва да разтрива по посока на часовниковата стрелка (много е важно да го правите по посока на часовниковата стрелка!) лявата длан, точно по средата. Така стимулираме сърдечносъдовата система и всички жизненоважни органи да работят и да се тонизират. Трябва да разтриете дланта си много внимателно, без да пропускате нито една област.

Нервният стрес оставя след себе си блокажи, които могат да се проявят в спазъм на мускули и органи. Следователно, ако някъде не масажирате, този блок остава, пречи на нормалното функциониране на тялото. Ето защо, е толкова важно внимателно да масажирате всяка област в дланта по посока на часовниковата стрелка. Същото трябва да се повтори с дясната длан. След 5-10 минути такъв масаж можете да забележите как състоянието ви се подобрява значително.

За да се отпуснете по време на стрес, трябва да седнете и да се съсредоточите върху издишването. След това завъртете главата си бавно и леко: надясно-наляво и обратно, няколко пъти…

Това упражнение е особено полезно за жените, тъй като те натрупват соли в цервикалната област. Постоянното изпълнение на това упражнение ще предотврати отлагането им и образуването на шипове.

Ако не можете да спите, прегърнете се. По време на стрес човек често страда от безсъние. Затова легнете по гръб, за предпочитане без възглавница, затворете очи и като кръстосате ръце на гърдите си, прегърнете раменете си. Полежете така известно време, докато усетите, че заспивате. Тази поза ви позволява да хармонизирате всички системи, по-специално да отпуснете централната нервна система.

Можете също така да се отървете от безсънието с помощта на такава проста процедура като накисване на краката във вода. Всяка сутрин вземайте вана или поставете краката си в леген с хладка вода до глезените. Ако водата е твърде студена за вас, можете да започнете с топла вода, като намалявате температурата й с 1 градус всеки ден. След известно време ще забележите колко лесно ще ви бъде да заспите.

Продължителността на процедурата трябва да бъде не повече от 3 минути, след това краката трябва да се затоплят чрез интензивно ходене на топъл под или старателно да се разтриват до затопляне, да се носят чорапи от естествена тъкан. Това ще бъде закаляване и същевременно, отпускане на нервната система.

Освен това, за да намалите негативните ефекти върху тялото на адреналина и други вещества, които се произвеждат по време на стрес, трябва да изпиете чаша топла вода. Това ще спомогне за извеждането на адреналина първо в бъбреците, а оттам – през пикочния мехур – вън от тялото ви.

infomax-logo-50-15-HW Камелия сключила тайно брак

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе