5 причини, поради които страстта изчезва от връзките (и 5 начина да я върнете)

5 причини, поради които страстта изчезва от връзките (и 5 начина да я върнете)
Любов и партньорство

5 причини, поради които страстта изчезва от връзките (и 5 начина да я върнете)

 

Ще ви кажем защо връзката с партньора ви става „приятелска“ и как може да бъде коригирана.

Спомняте ли си как започна всичко? Страст, привличане, желание – вие бяхте привлечени един към друг като от магнит, а сега спокойно заспивате гръб до гръб. Според статистиката само 6% от семейните двойки правят любов всеки ден. Освен това неженените двойки правят това в 40% от случаите. 20% от женените мъже и жени са доста доволни, ако сексът се случва по-често от 10 пъти годишно. Има ли връзка между брака и проблемите със сексуалната интимност? Тези два аспекта са независими един от друг и желанието изчезва по съвсем различни причини. Къде изчезна желанието и може ли да се върне? Според специалистите по проблеми на двойката, това е напълно възможно. Нека да видим кои са причините, които водят до „охлаждане“ на страстта в двойката.

 

Навик

След средно 2 години връзка, силата на първоначалната страст леко затихва и започвате да се оценявате един друг по-реалистично и трезво. При добър сценарий ще преодолеете преходния период и ще станете още по-близки. В най-лошия случай ще се превърнете в приятели или съквартиранти един за друг, на които е удобно да вършат домакинска работа заедно. Степента на страстта ще падне до нула и най-интересното, което искате да правите заедно, е да гледате любимия си сериал.

 

Конфликти

Няма връзка без сблъсъци и спорове. Ако не разрешавате конфликтите си чрез диалог, трупате негодувание в себе си, тогава чувствата ви започват да избледняват. Те се заменят с агресия, сдържаност и студенина, отчуждение, което в бъдеще може да тласне един от партньорите към изневяра.

 

Недоволство

На някои двойки им е трудно да формулират нюансите и желанията по отношение на секса. В резултат на това интимността не носи удовлетворение и релаксация, което естествено намалява мотивацията за ангажиране с нея.

Нов живот

След раждането на дете обичайният семеен начин на живот се променя драстично. Детето превръща двойката в татко и майка, за които сексуалният живот отива на заден план.

Какво да направите в такава ситуация?

Ето няколко начина да промените ситуацията.

Не мълчете, когато нещо ви дразни

Опитайте се да говорите откровено и разумно. Няма нужда да прехвърляте отговорност един върху друг, опитайте се да постигнете компромис заедно. Не влизайте в конфликт и кажете открито на партньора си какво ви липсва във вашата връзка, не се страхувайте да поискате помощ, грижа, подкрепа. Като промените поведението си, ще видите как ще се променят отношенията ви.

Прекарвайте време заедно

Не позволявайте на ежедневието да отнема цялото ви време. Поканете партньора си на среща, забравете за статуса на „родители“ за няколко часа и умишлено се потопете в ролята на любящи и желаещи партньори.

Променете подхода към интимността

Опитайте нови сексуални практики и секс играчки, говорете за скрити желания и се опитайте да ги изпълните. Има много сексуални курсове и лекции, които ще ви помогнат да погледнете на секса от другата страна

Обичайте тялото си

Като приемете себе си в уникалното си тяло, ще се почувствате освободени и ще спрете да се чувствате комплексирани. Ако ви е трудно, опитайте да поправите това, което не можете да приемете: намерете бельо, което ви кара да се чувствате по-уверени, спортувайте или правете основни упражнения у дома. Когато се приемете такава, каквато сте, или се промените към по-добро, ще се почувствате свободна и няма да ограничавате сексуалността си.

Поглезете се с любов

Взаимното удовлетворение е ключът към нашето либидо. Когато и двамата партньори получат това, което искат, и най-важното, те се наслаждават на процеса, те няма да искат да го сведат до минимум или да откажат напълно.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе