Спри да се тревожиш за този мъж. Ако той те обича – няма повод за притеснение

Спри да се тревожиш за този мъж. Ако той те обича – няма повод за притеснение
Любов и партньорство

Спри да се тревожиш за този мъж. Ако той те обича – няма повод за притеснение

Любовта не изисква много. Тя просто идва в даден момент при нас и остава. Ако е истинска, разбира се. Ако ли не – любовта напуска живота ни и ни оставя урок. През годините срещаме всякакви хора. От най-милите до най-грубите. Някои от тях са временно присъстващи лица, които идват при нас с причина. И имат мисия. И когато изпълнят мисията си – те си тръгнат от живота ни. А тези, които остават са тези, които са изпратени от Бог да бъдат наши спътници. И благодарение на тях, нашето съществуване придобива смисъл.

Притесняваш се за връзката, в която се намираш? С времето, негативните мисли и неувереността ти пречат да се радваш на присъствието на партньора си?

Ето как да спреш да се тревожиш за отношенията ти с него

 

Подобри комуникацията помежду ви

Може би не се чувстваш достатъчно сигурна в неговите чувства, а тези съмнения те измъчват. Мислиш прекалено много за вас и винаги си представяш, че нещо лошо ще се случи. Изживяваш всеки ден в главата си раздялата, от която най-много се страхуваш. И си причиняваш напразно болка и главоболие. Защото реалността е различна. И може би нещата не са чак толкова зле.

Ако искаш да спреш да се тревожиш за връзката ви, подобри комуникацията помежду ви. Задължително е да провеждаш разговори с партньора си и да му споделят как се чувстваш. Но първото и главно условие е честността. Защото без нея успешната комуникация би се превърнала в истински провал. Добре е да обърнеш внимание и на комуникацията със самата теб. Задай си редовно въпроса „Защо се страхувам от тази връзка“ и по този начин ще стигнеш сама до отговора на въпроса.

Поработи върху тревожността и емоциите си

Твоето поведение може да се дължи на пост травматичен стрес ако си преживяла труден период в миналото или си имала проблемно детство. Също така може и спадаш към групата на чувствителните хора, които се нараняват от най-малкото и незначително нещо. Но каквото и да е причината ти си тази, която трябва да я открие и да се справи с нея. Прекалената тревожност ще ти изиграе лоша шега занапред.

Защо се тревожиш толкова много? Нима ще си цял живот така черногледа? Опитай се поне веднъж да мислиш положително. Отпусни се и се забавлявай. Животът е прекалено кратък, за да го прекараш в тревожност.

Спри да се тормозиш за тази любов и този мъж. Нито времето, нито хората могат да ти го отнемат ако той те обича и държи на теб. Любимият мъж не се краде. Понякога въображението в главите ни ни причинява много повече болка, отколкото реалността. Но трябва цял един, за да го осъзнаем.

Не живей в миналото

Миналото може и да боли, но ти сама избираш дали ще продължиш да живееш в него или ще си дадеш шанс за ново начало. Време е да оставиш всички неприятни спомени, които са те наранили. Животът е низ от падения и възходи, разочарование и очарование, болка и щастие. Колелото се върти, трябва да се научиш да се движиш около него и въпреки него. И никога да не спираш да вървиш, а посоката е само напред.

Може би си преживяла голямо любовно разочарование в минала връзка, но това че веднъж се е случило, не означава, че отново ще трябва да се сблъскаш с него. Не всички мъже изневеряват, твърде несправедливо е да ги поставяме под общ знаменател. Да, била си наранявана многократно без причина, но ако позволиш на страха да контролира теб и живота ти се обричаш на нещастие.

Бъди малко по-смела. Бъди уверена в себе си и вярвай в твоя партньор. Ако той не ти е дал поводи за съмнение, но се опитваш с поведението си да си създадеш сама такива, рискуваш вашата връзка и любовта ви. Помисли добре по какъв начин ти влияе тревожността.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе