Специално за дамите: Как да бъдете сладки и харесвани

Специално за дамите: Как да бъдете сладки и харесвани
Здраве и красота

Специално за дамите: Как да бъдете сладки и харесвани

Голяма част от това да сме харесвани е свързано с поддържането, разкрасяването, подобряванетп на външния вид и грижата за нашето тяло. Освен това, става въпрос за това как се държим, движим и говорим.

Има много неща, които можем да направим, за да станем по-привлекателни и те не са трудни или изтощителни, след като разберем какъв тип грижа за кожата ни подхожда, например. Можем да повлияем на това как изглежда кожата ни, какво може да определи дрехите, които трябва да носим, и какъв грим да използваме, за да подобрим чертите си, както и да помислим за прическата, която най-много ще ни отива. Накратко, може да се научим постоянно да изглеждаме добре.

Как да бъдете сладки и харесвани

Определете вашия тип кожа

Тази стъпка е много важна. Здравата кожа е едно от първите неща, които хората подсъзнателно забелязват върху другите. Първото нещо, което трябва да направите, е да знаете вашия истински тип кожа. Непознаването на вашия тип кожа може да доведе до използването на продукти, които могат да влошат кожата ви в дългосрочен план. Има много начини да разберете вашия тип кожа. Един от методите е методът с чисто лице.

Можете да опитате, като измиете лицето си и го оставите чисто (без да добавяте допълнителни продукти като овлажнител) и проверите кожата си след тридесет минути. Ако чувствате кожата си опъната, вероятно е суха. Ако забележите лъщене на носа и челото си, това най-вероятно е нормално.

Ако се появи лъщене и на бузите ви, вероятно имате мазна кожа.Също така е важно да се отбележи, че нашата кожа може да се промени с течение на времето поради много фактори, включително диета, възраст, климат и т.н. Открийте правилната рутинна грижа според типа на вашата кожа и не след дълго ще забележите положителни промени.

Внимавайте с гримовете и чертите на лицето ви 

Силата на грима е неоспорима. Умело нанесеният грим може да подчертае лицето и да изпъкне всичките ви най-добри черти. Не е нужно да сте гримьор, за да сте добри в гримирането. Всеки може да научи основите на поставянето на фон дьо тен, коректор, спирала и гланц за устни и само те ще подобрят външния ви вид.

Въпреки това, ако наистина искате да се научите да правите лицето си по-симетрично, трябва да намерите какво точно подхожда на лицето ви. Научете как да нанасяте сенки за очи и очна линия според вашата форма на очите. Въз основа на формата на лицето си намерете най-добрия метод за контуриране и поставяне на бронзант и хайлайтър.

Усмивката – най-важната част 

Усмивката е много по-важна от гримирането, аксесоарите, дрехите и всички неща, които биха подобрили външния ви вид и да не забравяме, че красивата усмивка е пряко свързана с правилната грижа за зъбите. Поддържането на зъбите и устата ви чисти е не само здравословен навик, но влияе и на вашата привлекателност. Свежият дъх е толкова важен при взаимодействие с други хора.

Да имаш перфектни зъби не е толкова важно, но да имаш здрави и чисти зъби е. За да поддържате зъбите си чисти и дъха си свеж, почиствайте зъбите си с конец и четка поне два пъти на ден (но е добре да ги миете след всяко хранене).

 

 

 

Tagged , , , , , , ,
на горе