Смисълът на любовта се крие в подкрепата и разбирателството

Смисълът на любовта се крие в подкрепата и разбирателството
Любов и партньорство

Смисълът на любовта се крие в подкрепата и разбирателството

Винаги сме свързали мъжете със сигурност, самочувствие, увереност. Но забравяме, че има и такива, които са по-различни. Такива, които се срамуват и страхуват. От чувствата, от връзките и от своите партньорки. Такива, които се чувстват несигурни в своята половинка и съответно се държат като такива.

В една връзка и двамата партньори трябва да се подкрепят взаимно. И ако единият от тях е малко по-затворен и чувствителен е редно другият да му окаже нужната подкрепа и да прояви разбиране.

Ако той се държи като несигурно гадже и постоянно се страхува от своите действия и се съмнява във всичко, включително и в себе си и във вас, то тогава трябва да му помогнеш, мила. Покажи му цялата си любов и подкрепа. Защото любовта се доказва с начина, по който се държите, когато имате нужда един от друг. А не с шоколадовите бонбони и подаръци.

Ето какво да направиш, когато той се чувства несигурен

 

Прецени своето поведение

Дали причината за несигурността му не си ти и поведението ти? Помисли добре по какъв начин се държиш с него, как изразяваш мнението си. Има ли нещо в теб и държанието ти, което би могло да го нарани и засегне?

Уважаваш ли достатъчно неговото мнение, мислене и лично пространство? Когато той иска да ти сподели нещо, ти насреща ли си? Позволяваш ли му да бъде до теб? Допускаш ли го достатъчно близо до себе си, за да се почувства като истински партньор? Помисли добре върху тези въпроси. Може би някъде там, сред отговорите, ще намериш и причината за неговото поведение.

Покажи му, че е важен за теб

Би било добре да не бързаме да съдим и упрекваме хората. Нито да им се сърдим, че не са такива, каквито ние искаме да бъдат. Не може да го виниш, че е несигурен, но може да му помогнеш да спре да се чувства така. Един от най-добрите начини за това е да му покажеш, че той е важен за теб. Може би често го пренебрегваш, заради работа, приятелки и лични ангажименти, но не бива. Защото той никога не би те спрял да правиш това, което ти харесва, въпреки че го нараняваш, когато го оставяш винаги на заден план.

Пренареди приоритетите си. Не спирай със социалния живот, но и не забравяй, че си във връзка. Покажи му, че той е на първо място, защото го обичаш и цениш. Но побързай, защото тази негова несигурност може да доведе и до раздяла. А не искаш да се случва така.

Накарай го да сподели миналото си

Предразположи го добре. Помоли го да ти сподели всичко за своето минало и детство. Често проблемите с несигурността са започнали точно от там. Ако е бил изоставен от родителите си или често е бил наранявам в любовен план, може би неговото доверие е твърде разрушено, за да си го възвърне отново. Но нали затова са партньорите. Позволи му да види в теб различното момиче, което никога не би го наранило и на което може да има пълно доверие.

Не приемай с насмешка страховете му. За теб може и да са незначителни, но за него определено са проблем. Помогни му да ги преодолее. Бъди до него плътно и нито за миг не го оставяй сам. Точно в този момент, той има огромна нужда от любовта и подкрепата ти, дори и да не ти го казва.

Сподели страховете си

Сега е времето, когато трябва да се разкриеш пред него. Позволи си да бъдеш уязвима и го накарай той да усети това. Сподели си най-големите страхове, разочарования и моменти, които са те наранили. Бъди напълно открита пред него, за да му покажеш, че му имаш доверие и, че ти също като него си човек и се чувства несигурна понякога. И когато той е готов да последва примера ти и да ти сподели всичко, бъди най-добрият слушател. Но не само слушай какво ти говори, но и се опитай да го разбереш и да му помогнеш. Защо в това се крие смисълът на любовта.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе