Случаят Семерджиев: Когато 2 отнети млади живота – сруват 20 години

Случаят Семерджиев Когато 2 отнети млади живота - сруват 20 години
Интересно

Случаят Семерджиев: Когато 2 отнети млади живота – сруват 20 години

Георги Семерджиев беше единственият обвиняем по дело за тежкаа катастрофа, която стана миналото лято на 5 юли 2022 г. на булевард „Черни връх“ в столицата, при която загинаха две млади жени, и беше осъден на… 20 години затвор.

2 отнети млади живота – сруват 20 години!

Според разследващите 36-годишният Семерджиев е шофирал дрогиран и е навлязъл в кръстовището с над 160 километра в час. Той дори няма книжка… Джипът се ударил в такси, преди да помете младите жени, чакащи на тротоара.

Случаят Семерджиев: Когато 2 отнети млади живота - сруват 20 години

2 отнети млади живота – сруват 20 години!

Това реши съдия Стефан Милев в петък на 21.04.2023. Семерджиев беше признат за виновен за общо пет престъпления, най-тежкото от които е шофиране по непредпазливост, причинило смъртслед употреба на наркотици и нарушаване на правилата за движение на 5 юли 2022 г., за което получи 16 години затвор. Съдията отбеляза, че бягството на Семерджиев от мястото на инцидента прави случая особено тежък.

Той ще трябва да плати обезщетения на близките на загиналите на обща стойност 700 хил.. лв., както и над 50 000 лв. за разноски по делото, 28 000 лв. за искове и 4500 лв адвокатски хонорари

.Случаят Семерджиев Когато 2 отнети млади живота - сруват 20 години

Въпреки заканите в началото на делото, прокуратурата така и не повдигна обвинения срещу Семерджиев за извършване на престъплението с  евентуален умисъл. След месеци на разследване прокурорите признаха, че подобни аргументи няма да издържат в съда. Следователно той трябва да понесе отговорност за смърт по непредпазливост.

Наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев каза, че няма да обжалва присъдата. Той добави, че няма как срещу Семерджиев да бъде повдигнато обвинение за умишлено престъпление. Обвинителите коментират, че джипът му е ударил първо таксито, а след това двете млади жени, така че не може да е било умишлено.

На последното заседание Семерджиев се защити, че не той е шофирал колата, причинила фаталната катастрофа. Той твърди, че е  шофирана от жена, която е срещнал по-рано в Instagram. С нея е имало още едно момиче. Те са искли да тестват колата, защото обмислят да я вземат под наем. Семерджиев не  назовава обаче имена

Подсъдимият промени версията си. Малко след инцидента той заяви, че е бил отвлечен. Сега той казва, че няма спомен за удара и се е събудил малко преди ареста.

Случаят на Семерджиев предизвика голям скандал, тъй като бившата полицайка Симона Радева му е помогнала да влезе в дома му след катастрофата. Донесла му е стълба, защото си забравил ключовете в колата. Радева беше уволнена дисциплинарно от МВР.

Случаят Семерджиев Когато 2 отнети млади живота - сруват 20 години

Вътрешна проверка разкри, че въпреки многократните си нарушения, Семерджиев се е разминал през годините. От МВР съобщиха, че в прикриването му са участвали над 40 служители. След проверката бяха сменени шефовете на няколко районни управления в София.

Тъй като Георги Семерджиев не се призна за виновен по нито едно от престъпленията, за които е осъден, делото ще се гледа на по висока инстанция в  Апелативен съд.

infomax-logo-50-15-HW Апелативният съд потвърди 9 годишната присъда за смъртта на Милен Цветков

Случаят Семерджиев: Когато 2 отнети млади живота - сруват 20 години

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе