Световен празник на думата „Обичам те“

любовен хороскоп
Интересно Любов и партньорство

Световен празник на думата „Обичам те“

 

 

    Днес може би думата „Обичам те“ ще звучи по-често. Това е така, защото отбелязваме международния ден на тази специална дума.  Какво послание носи тя и за кого? Колко често я казваме?

    „Обичам те“ може да означава много неща – искам да бъда с теб, благодарна съм, че те има, радвам се, че ми помогна и още много и много. Така признаваме своята любов към най-близките ни същества. Когато изказваме обичта си към някого, показваме че сме сърдечни, че ни е грижа, че искаме да споделим щастието си.

    Антоан дьо Сент-Екзюпери казва – „Да обичате не значи да гледате един в друг, а да гледате заедно в една посока“. Това е така, защото най-прекрасно се чувстваме, тогава когато обичаме, и когато сме обичани. Винаги имаме нужда да чуваме, че сме обичани. Както добрата дума отваря всички врати, така и „обичам те“ ни зарежда с голяма емоция.

    „Обичам те“ може да има различни измерения. Когато насочваме тази емоция към нашето най-голямо богатство – децата, силата на думите ни е много важна за тях. Растейки с обич, те са много щастливи. Стават обичащи, можещи и уверени в себе си. Съответно могат да изразяват любовта си.

    Обичта към родителите ни е непрестанна. Когато ние изразяваме нашите чувства към тях, те са доволни, че са отгледали и възпитали прекрасни деца. Другата обич, която изразяваме, е тази към нашия партньор в живота. Силната връзка между двете половинки, прави живота ни хармоничен и изпълнен с доверие. Няма сила, която да раздели обичащите се, когато обичта им е истинска, неподправена.

    Достатъчно ли е само да казваме на глас, че обичаме някого? Понякога тези думи са без значение, щом не показваме с действията си това. Има обич, която е ненужна, ако често повтаряме „обичам те, но не го показваме.

    Обичта ни към приятел ни носи положителна енергия. Всеки, който има приятели, може да бъде сигурен, че ще получи необходимата подкрепа във всеки един момент. Приятелската обич се доказва във времето. Истинските приятелства оцеляват, каквото и да се случва. Обичта от приятел ни прави силни и доволни от живота.

    Хубаво е да казваме и да чуваме често „обичам те“. Насочено към децата ни, изричането на тази дума, никога не е достатъчно. Те заслужават особено много нашата обич. Що се отнася до възрастните, можем да не я казваме често, а само в даден момент. В този случай наистина е по-необходимо да я заменим с „как си“, „мога ли да помогна с нещо“.

    Както и да казваме думата „обичам те“, дори и с чуждици, тя не губи своята сила и мощ. Винаги ще радва, ще прави щастливи, както човека до нас, така и нас самите.

    Дали „Обичам те“ е повече от една дума? Казваме също и „те“, което означава, че я насочваме към някого. Този някой е специален за нас, също толкова, колкото и самата дума. Не спирайте да казвате „Обичам те“ и ще получите търсената от вас любов.

Tagged , , , , , , ,
на горе