Салата Маргаритка – картофи, яйца, домат, зелена чушка и получавате страхотна вкусотия. Освен че е лесна за приготвяне, не изисква много продукти, е и с елегантен външен вид. Салата Маргаритка е достатъчно засищаща, че спокойно може да мине за лека вечеря. Съвсем подходяща за семейни или празнични тържества.
Рецепти за две салати за новогодишната трапеза
Салата Маргаритка – ето как да си я приготвите
Ако очаквате гости или ви предстои семейна вечеря и се чудите какво да сложите на празничната маса… Салата Маргаритка е едно много добро решение. Защото, освен, че вашите гости и любими хора ще останат очаровани от невероятният вкус, салатата ще краси вашата трапеза.
Салата Маргаритка необходими продукти:
-картофи – 6-7 броя със средна големина;
-червен лук – 1 глава;
-червен домат – 2 броя със средна големина;
-зелена чушка – 2-3 броя;
-яйца – 2 или 3 броя;
-сол;
-олио;
-оцет;
-черен пипер.
Начин на приготвяне:
Обелете и сварете картофите. След като се сварят добре, намачкайте и прибавете ситно нарязан червен лук. Овкусете, така, както обичате картофено пюре.
Нарежете доматите на шайби.
Изпечете чушки. Обелете и направете дълги ленти от тях, например 8 броя. Сложете ги в марината от сол, оцет и олио за около 10-15 минути. Извадете ги.
Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени. Обелете ги. Всяко яйце разрежете на четири и отделете жълтъците от белтъците.
Подреждане на салата Маргаритка
В подходяща чиния с широко дъно оформете гладка и равна основа от намачканите картофи.
Върху тях оформете кръг от доматените шайби, като по средата трябва да ви се обособи празен кръг. Добавете сол на вкус.
Следващото ниво е с маринованите ленти от зелените чушки, да запълните празният кръг на доматите.
Подредете луничките от белтъци на същия принцип, както при доматите. Задължително заоблената част да сочи нагоре.
Натрошете на ситно жълтъците и запълнете обособилия се празен кръг от белтъците.
Добавете сол и черен пипер – на вкус.
Това е. Вашата салата „Маргаритка“ е готова!
Добър апетит!
Яжте паста без да пълнеете с тези 7 трика
Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача
Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо