Рецепта за торта от тиквички с домати и сирене. Вече сме в сезона на много полезния зеленчук и ви представяме лесна рецепта как да си приготвите торта от тиквички. Вкусовите качества на доматите се съчетават идеално с тези на тиквичките, а освен това са чудесно допълнение към много ястия.
Торта от тиквички с домати и сирене е вкусна и с доста елегантен вид. А след като я овкусите и със сирене, ще се окаже с още превъзходен вкус. Тази рецепта се различава с това, че „блатовете“ за тортата се пекат във фурната.
Рецепта за торта от тиквички със сирене и домати
Рецепта за рулца от тиквички с пълнеж
Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе
Необходими продукти:
✔тиквички – 2-3 бр. със средна големина;
✔яйца – 2 бр.;
✔домати – 2 бр.;
✔сирене – 200 гр.;
✔брашно – 200 гр.;
✔майонеза или заквасена сметана – 200 мл.;
✔копър – 1 връзка;
✔чесън – 3 скилидки;
✔сол на вкус;
✔черен пипер на вкус;
✔растителна мазнина.
Торта от тиквички: начина на приготвяне:
Като стъпка едно, нека подготвим „блатовете“ за тортата. От това количество съставки се получават 7-8 броя. Разбира се, тук много зависи от диаметъра на тигана, който ще използвате.
Измийте и почистете тиквичките (ако са с по-дебела кора – отстранете я), след което ги настържете на едрото ренде. Посолете и поръсете с черен пипер, чукнете 2 яйца. Сега смесете съставките.
Следваща стъпка… Изсипете брашното в текстурата от тиквички, смесете отново. Тестото трябва да има консистенция на гъста заквасена сметана.
В предварително загрят тиган в растително масло запържете палачинките от двете страни. Дебелината на всяка палачинка е около 0,5 см. След това готовите „блатове“ трябва да изстинат.
Следващият етап от рецептата е ди си приготвите „крема“ за вашата торта от тиквички.
Измийте копърът и го нарежете на ситно. Смесете ароматната зелена подправка с майонеза или заквасена сметана (едно от двете по ваш вкус). Поръсете с малко сол, черен пипер и пресован чесън.
След това вземете сиренето и го настъргайте на едро ренде. Доматите нарежете на кръгчета с дебелина по ваше желание.
Вземете подходящ съд за печене и покрийте дъното с намаслена хартия печене. Върху хартията за печене започнете да сглобявате тортата.
Следвайте този алгоритъм: нанесете върху първият „блат“ (палачинка от сместа с тиквички) майонезен крем, поставете ред домати отгоре и поръсете със сирене. Така продължавате до последния „блат“.
Върху най-горната част на торта от тиквички нанесете слой крем от майонеза и поръсете със сирене.
Така подготвената торта се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
След изпичане тортата трябва да изстине, тъй като се сервира като студено предястие.
Тази торта от тиквички е с необичайно нежен вкус. Опитайте и вие. Освен това е отличен вариант за вечеря, за мезе или да краси вашата трапеза за специални за вас хора.
Добър апетит!
Защо хумусът е толкова полезна и много вкусна храна?