Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни
Любов и партньорство

Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни

За да имате щастлив брак не е необходимо много. Оказва се, че щастливо завинаги може да означава и по-здрави завинаги, тъй като семейните двойки се радват на всички видове ползи за физическото и психическото здраве. Проучванията показват, че бракът може да помогне за предпазване от сърдечни заболявания и инсулт и че тези, които казват „Да“, имат по-ниски нива на кортизол (известен още като хормона на стреса). Според едно проучване женените хора дори имат по-добри шансове за дългосрочно щастие.

Безопасно е да се каже, че науката вярва в любовта. И за тази цел изследователи и лицензирани консултанти са прекарали много време, за да разберат какво допринася за щастието в брака. Ето 7 от тези подкрепени от експерти съвети за щастлив брак.

Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни

Предложение за брак преди или след вечеря: плюсове и минуси

4 зодии, които си мечтаят за брак като на родителите им

Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни 5 цветя носещи късмет в дома

Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни

1. Ходете на двойни срещи

щастлив брак
Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни снимка: pinterest

Приятелствата с други двойки водят до по-щастлив брак, според изследване и интервюта, направени от професори от университета в Мериленд. Проучването установи, че здравите приятелства между двойките имат потенциал да направят браковете по-вълнуващи и пълноценни, като увеличават привличането, осигуряват по-добро разбиране на мъжете и жените като цяло и позволяват на партньорите да наблюдават начина, по който другите двойки си взаимодействат и преговарят за различията. С това казано, теми като секс и пари обикновено са табу в този вид приятелства с други двойки, заключават изследователите.

2. Приемайте най-доброто за съпруга си

щастлив брак
Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни снимка: pinterest

Когато имате несъгласие с партньора си, приемете, че той или тя има добри намерения, предлага Пол Де Помпо, сертифициран клиничен психолог и автор и изследовател на взаимоотношенията, който е базиран в Южна Калифорния. Давайки на партньора си тази полза от съмнението, ще ви позволи да потърсите разяснение, да се поучите от партньора си и да продължите напред и да имате щастлив брак.

3. Правете секс поне веднъж седмично

Традиционната мъдрост е, че повече секс означава щастлив брак. В края на краищата сексът освобождава ендорфини и хормони за добро настроение. И така, колко точно секс трябва да правите вие ​​и вашият съпруг? Проучване, публикувано от Обществото за личностна и социална психология през 2015 г., установи, че двойките, които правят секс всяка седмица, са най-щастливите.

4. Спорете един с друг

щастлив брак
Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни снимка: pinterest

Да, правилно чухте. Едно нещо, което прави връзката здрава, е способността ви да се борите добре и да разрешавате конфликти. Много хора могат да намерят връзка или вълнение с друг човек, но истинският тест е да можете да се справяте заедно с предизвикателствата на живота. Така дълго време ще имате щастлив брак.

5. Пет към едно

Колко добри моменти са ви необходими, за да компенсирате лошите? Изследванията, казват че те са 5:1

Не е нужно да броите всички положителни и отрицателни неща, но ако те са равни, шансът ви за развод се увеличава значително.

Когато учените от Вашингтонския университет прегледаха данните, са открили поразителен модел. При стабилните бракове има поне пет пъти повече положителни взаимодействия, отколкото отрицателни. Когато съотношението започне да намалява, бракът е изложен на висок риск от развод. В реалния живот никоя двойка не може да поддържа това отношение 5:1 съзнателно. Има десетки лоши и добри моменти в денят на едно семейство. Но в практически смисъл поуката е, че едно „Съжалявам“ след лошо поведение не е достатъчно. За всеки лош коментар или отрицателен изблик в един щастлив брак, човек трябва да повиши позитивите, така че съотношението добро към лошо да не падне до рисковано ниво.

6. Направете съпруга си приоритет

щастлив брак
Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни снимка: pinterest

Винаги ще има искания, които наддават за вашето внимание и изискват вашето време.В крайна сметка обаче вашият партньор в живота е точно това и трябва да сте сигурни, че отделяте на връзката вниманието, което заслужава. За целта ходете на срещи. Прекарайте време в разговори, след като децата си легнат. Планирайте време за обяд по време на натоварена работна седмица.Тайната на един щастлив брак може да бъде основа за щастлив живот, но това не се случва просто така. Трябва да го приоритизирате.

7. Щастлива съпруга, щастлив живот

Проучване на университета Rutgers установи, че колкото по-доволна е съпругата от дългосрочен съюз, толкова по-щастлив е съпругът от живота си. Когато една съпруга е доволна от брака, тя е склонна да прави много повече за съпруга си, което от своя страна има положителен ефект върху живота му и имат щастлив брак заедно, заключават изследователите.

Tagged , , , , ,
на горе