Разширени вени и тромбофлебит: Как да възстановим кръвообращението

Разширени вени – 5 рецепти за лечение от народната медицина
Добра форма

Разширени вени и тромбофлебит: Как да възстановим кръвообращението

Разширени вени и тромбофлебит: Как да възстановим кръвообращението, съветват лекари. Разширените вени са заболяване с неприятни симптоми, което може значително да усложни живота ви. В тази статия ще научите няколко природни рецепти, които ще помогнат при разширени вени и тромбофлебит.

Болестите на вените са разплатата на човек за това, че ходи прав. Те са предимно наследствени. Това води до неравномерно разпределение на калия в мускулите, които държат вените, поради което те не могат да се справят с притока на кръв през тях и венозните клапи престават да изпълняват функцията си. Кръвта се натрупва, появява се подуване на повърхностните вени. Кожата става суха, към нея се присъединяват трофични нарушения. Неадекватното кръвообращение, потиснатото образуване на антитромбин води до тромбофлебит, трофични язви. Поради това периодично на такива пациенти се препоръчва да правят кръвен тест за протромбиновия индекс (нормата му е в диапазона 80-90%).

Разширени вени и тромбофлебит: Как да възстановим кръвообращението

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Хапвайте шоколад за здраве и красота.

Народни средства за лечение на разширени вени и тромбофлебит:

  • Отвара от хвощ ще укрепи стените на кръвоносните съдове
  • Малини, вместо аспирин
  • За да накарате вените да се свият – ябълков оцет
  • Топли вани за вени

Отвара от хвощ ще укрепи стените на кръвоносните съдове

Лечението с билки на разширени вени е насочено към укрепване на венозния тонус, подобряване на кръвния поток и има противовъзпалителен ефект. При лечението на разширени вени локалното приложение на растения е много ефективно.

Известният фитотерапевт Василий Корчан препоръчва приемането на отвара от спори от клубен мъх в размер на 1 супена лъжица като основно средство за повишаване на тонуса на венозната стена. Дозата е 1 лъжица спор за 1 чаша вряща вода. Пие се по 1/3 чаша отвара, 30 минути преди хранене.

За укрепване на венозната стена се приготвя отвара от билки от полски хвощ, листа от глухарче, върбинка – по 1 ч.л. от всяко растение в 0,5 л вряща вода. Вземете 2 с.л. от отварата, 3 пъти на ден.

Малини вместо аспирин

За подобряване на кръвообращението и предотвратяване на тромбоза се използват растения, съдържащи вещества, които намаляват съсирването на кръвта. Пригответе колекция от еднакво разделени билки от планинска арника, жълта сладка детелина, кора от леска и листа от брадавична бреза. 1 с.л. от сместа изсипете в 500 мл вряла вода вечер и настоявайте за една нощ. Пие се по 1/2 чаша, 3 пъти на ден, преди хранене.

Функцията на аспирина в този случай ще бъде успешно заменена от обикновени малини. За разлика от последния, те не създават предпоставки за стомашна язва и не намаляват броя на необходимите за организма левкоцити в кръвта.

За да накара вените да се свият – ябълков оцет

И също така, за да не се запушват вените, е необходимо периодично да правите компреси на краката с ябълков оцет. За да направите това, навлажнете марля с оцет и поставете на краката си (дръжте ги високо), увийте със суха кърпа и оставете за 30 минути.

Също така през нощта периодично правете компрес от млечна суроватка: навлажнете ленен парцал със суроватка, увийте с нея засегнатите места и покрийте с компресна хартия. Оставете цяла нощ. На сутринта измийте болните места със студена вода.

Ефектът от компреса ще бъде още по-голям, ако към сместа се добавят стрити билките пелин и арника (1 супена лъжица смес от билки на 0,5 л, оставете за 6 часа на тъмно място).

Правете упражнения, като колоездене в седнало и легнало положение. Още по-добре използвайте велоергометър. Необходимо е редовно да се ядат храни, съдържащи витамини B, P (елда, моркови, сурово зеле с добавка на царевично масло). За облекчаване на подпухналостта маслото от бял равнец се използва външно.

При значително увреждане на малки съдове (капиляри) и за възстановяване на тяхната жизнеспособност е необходимо да се редуват леки намазвания на съдовете с фармацевтичния гел на д-р Тайсън и топъл сок от черна ряпа с мед (1:1). Задръжте сместа от сок и мед на парна баня за 30-40 минути преди употреба.

Топли вани за вени

Това е заздравяване на рани и аналгетик при болки в краката и трофични язви. В такива случаи препоръчваме да използвате топли вани за крака от отвара от кора на бяла върба или дъбова кора. За приготвяне на отварата са нужни 5 с.л. кора, които се заливат с 1 литър вряла вода и се варят още 15-20 минути. В края на процедурата третирайте засегнатите места с аптечно масло от жълт кантарион.

При тромбофлебит, като седативен и хипнотичен ефект, вземете (за предпочитане вечер) отвара от шишарки от хмел. 1 с.л. шишарки се варят 15-20 минути в 1 чаша вряща вода и се изпива наведнъж.

infomax-logo-50-15-HWДиетата с ниско съдържание на въглехидрати (Low-carb диета): Яжте месо, риба, яйца

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе