3 зодии, които са най-добри при разрешаване на конфликти (и 4, които предпочитат да бягат от тях)

3 зодии, които са най-добри при разрешаване на конфликти (и 4, които предпочитат да бягат от тях)
Астрология Психология

3 зодии, които са най-добри при разрешаване на конфликти (и 4, които предпочитат да бягат от тях)

Когато говорите с близък приятел или партньор, е лесно личностните различия (дори доста големи) да останат скрити под повърхността. Но в момента, в който срещнете първото си голямо препятствие, конфликтът има тенденция да избухне. Подхождате ли към дискусията с логика и разум или може би оставяте емоциите си да вземат надмощие? Някои реакции на борба или бягство, както и стилове на разрешаване на конфликти са склонни да се проявяват по-често при хора от определени зодиакални знаци, като се имат предвид общите им нагласи. И в резултат на това някои знаци са склонни да приемат конфликт, докато други предпочитат да го избягват като чумата.

Стилът на разрешаване на конфликти на даден човек може да бъде обвързан с няколко различни елемента на личността.

Това включва, както неговия мироглед, така и комуникационните му умения. Според астролозите има три планети и звезди, които също могат да окажат влияние. Марс е сила, която движи самия конфликт. Меркурий е свързан със стратегията зад вашата гледна точка и начина, по който общувате с другите,  а Слънцето отразява цялостното ви намерение и начина, по който виждате света.

В следващите редове ще говорим за зодиакалните знаци, които са склонни да направят всичко за разрешаване на конфликти и тези, които предпочитат се занимават с всичко друго, но не и с тях. И си струва да проверите списъка не само заради вас, а и заради всякакви потенциални врагове. Защото за танго за нужни поне двама…

Трите зодиакални знака, които най-добре приемат разрешаването на конфликти:

Овен.

Противно на общоприетото схващане, че той е импулсивен и знак, който бързо избухва (в края на краищата неговият планетарен владетел е Марс), Овенът може да бъде голям враг в спор. Положителната страна на конфликта с човек от тази зодия е, че нещата се появяват и приключват бързо.

Като кардинален огнен знак, Овенът е склонен да се появява в разногласия със силен изблик от чувства, които могат да се разсеят също толкова лесно, след като бъдат изяснени. За да се ориентирате бързо в конфликт с Овен, бъдете етичен и добър противник. Опитайте се да не приемате нищо лично.

Телец.

Докато сенчестата страна на Телеца често се характеризира с упоритост, те имат и голяма решителност. Ако възникне конфликт, бъдете сигурни, че те няма да го игнорират. Когато става дума за промяна, те може да се задълбочат малко, но ако можете да им покажете, че тази промяна ще бъде положителна, може да постигнете целта си.

Телецът се управлява от ориентирана към удоволствието Венера. Той цени хармонията и намирането на път обратно към насладата и ще работи бавно и методично за това. Просто говорете спокойно с Телец за най-сигурния път към разрешаване на конфликта. Тези хора не оценяват експлозивните разговори.

Водолей.

Това е знакът на прогреса и човечеството – два невероятно важни елемента за управление на конфликти. Както знаем, трябва да се сключат споразумения, за да се върви напред. Упоритостта на един Водолей се проявява най-вече по отношение на мозъчните мисли, като се има предвид неговия въздушен елемент. А това означава, че тези хора са склонни да се ориентират в конфликта повече с логика, отколкото с емоции. Както при всички въздушни знаци, те просто не приемат нищо твърде лично. Това означава, че можете да се чувствате свободни да споделяте честните си мисли и чувства при конфликт с Водолей.

Четирите зодиакални знака, които не искат да имат абсолютно нищо общо с конфликт:

Близнаци.

Като променлив въздушен знак, известен с това, че не е нито тук, нито там, Близнаците могат да бъдат трудни за предвиждане в спор. Те имат склонност да преценяват конфликтите в главата си, без директно да говорят за случващото се. В резултат на това думите им невинаги съвпадат с това, което мислят по време на разногласия. За да се ориентирате в това, обърнете по-голямо внимание на техните действия и говорете по-малко. Необходима е директна, ясна комуникация, за да се премине през умствената гимнастика, която може да правят.

Дева.

Аналитичната Дева е склонна да се фокусира върху неефективността в по-голяма система, която другите може дори да не забележат. Това може да направи конфликта с Дева неясен или объркващ, особено защото тя обикновено не е човек, който говори. Или предпочита да размишлява върху ситуацията, или вместо това да страда в мълчание. Всъщност, колкото по-тиха е една Дева, толкова по-вероятно е да има проблем. Ако усетите, че това се случва, опитайте да поговорите с нея и да я насърчите да разкрие оплакванията си. Покажете й колко е безполезно да се захваща за някакви дребни и ненужни детайли.

Везни.

Подобно на Телец, Везните се управляват от Венера, която ги ориентира към удоволствие, любов и хармония. В този случай обаче това е дотолкова, че те са склонни да бягат от всеки конфликт на всяка цена. Тази склонност да отлагат разрешаването на проблема, когато възникне конфликт, може да го превърне в истинско предизвикателно. Освен това Везните имат силно желание да бъдат добре приети от другите. Това може също да ги затрудни да бъдат честни относно собствената си позиция в конфликт, което да забави разрешаването и да създаде още повече негодувание. В резултат на това може да се наложи да се задълбочите в спор с Везни, за да стигнете до действителната им гледна точка по въпроса. Първият им инстинкт по-често е да стигнат до решение, което ги прави добър човек. Тази идея за хармония обаче невинаги е в съответствие с истинските им чувства по въпроса.

Риби.

Естествено интуитивни и съпричастни, те могат лесно да бъдат уловени в капан от негативните емоции на другите. Именно това ги кара да се отдалечат възможно най-далеч от спор. Когато са под натиск, Рибите стават много хлъзгави. Те често могат по невнимание да създадат конфликт, като се отклоняват или се опитват да избегнат емоционалните последици. Поради дълбоката си връзка със собствените си емоции, Рибите често гледат навътре, когато възникне конфликт и обвиняват себе си. Те имат склонност да виждат собствените си недостатъци и дори да стигат до самоунижение, за да оправдаят разпадането на нещата. За да работите за реалистично решение, без да наранявате Рибите, трябва внимателно да разграничите конфликта от това какви чувства имате към този човек като цяло и каква е ключовата роля, която играе в живота ви.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе